Care este culoarea anului 2020, aleasă de celebrul institut Pantone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul an se apropie cu paşi repezi, iar tendinţele în modă au fost deja alese. Institutul Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi al sistemelor de culori, a anunţat care este culoarea anului 2020.

La fiecare sfârşit de an, alegerea culorii anului următor a devenit o adevărată tradiţie. Dacă în 2019 culoarea anului stabilită de Pantone a fost coraiul, în 2020 lucrurile vor sta altfel. Laurie Pressman, vicepreşedinte al Institutului Pantone, a mărturisit detalii despre culoarea anului 2020 pentru haine, dar şi pentru alte domenii.

În fiecare an, culorile stabilite în trend de către Pantone sunt folosite pe diferite materiale şi produse: haine pentru femei şi bărbaţi, accesorii, genţi de damă casual sau sport sau articole de design interior.

Laurie Pressman, vicepreşedinte al Institutului Pantone a oferit, în cadrul unui show tv, un indiciu despre culoarea anului 2020: aceasta este inspirată de mare şi de ocean. Astfel că nuanţele de albastru vor fi vedetele podiumului. De asemenea, şi tonurile de verde vor fi în centrul atenţiei.

„Pantone 19-4052, albastru clasic, este fără vârstă, elegant prin simplitate. Sugerând cerul la amurg, ea subliniază dorinţa noastră pentru o bază stabilă pe care să clădim pe măsură ce trecem pragul într-o nouă eră” spun specialiştii companiei. 

Pantone determină culoarea anului, din anul 2000, prin studierea tendinţelor modei şi prin studierea produselor deja existente, precum şi a celor care urmează să fie lansate. Predicţiile oferite de institut influenţează şi relailerii mondiali, precum şi designerii, care se adaptează standardelor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite