Campanie de donare de sânge pentru Ucraina. „Facem apel la toţi donatorii cu sânge de erou”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO CRTS Iaşi
FOTO CRTS Iaşi

În întreaga ţară s-au organizat campanii de donare sanguină pentru a sprijini Ucraina. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Iaşi şi-a prelungit programul pentru ca mai mulţi voluntari să poată veni să doneze.

„Sânge pentru Ucraina”. La Centrul de Transfuzie Sanguină din Iaşi a debutat campania naţională de donare „Sânge pentru Ucraina”. Alături de celelalte spitale militare, şi cel de la Iaşi este implicat în acest gest umanitar.

Nevoia de sânge este o nevoie constantă în România, la fel şi în Iaşi. Toate Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară şi-au prelungit programul pentru următoarele două săptămâni. Se poate dona sânge de luni până vineri între 07:30 şi 17:30. 

Voluntarii de la Centrul de Transfuzii din Iaşi au prelungit campania de primăvară ce era deja programată să înceapă de astăzi, alăturându-se campaniei naţionale „Sânge pentru Ucraina”.

„Dragi eroi, Campania «Primăvara eroilor» se alătură campaniei naţionale «Sânge pentru Ucraina» şi îşi va extinde perioada de pe 1 Martie până pe 11 Martie 2022. Totodată, programul Centrelor de Transfuzii se modifică la nivel naţional şi se prelungeşte de la 07:30 la 17:30. Astfel, facem apel la toţi donatorii cu sânge de erou să meargă la cel mai apropiat Centru de Transfuzii Sanguine şi să ne arate ce înseamnă să-ţi ajuţi apropiaţii, indiferent de naţionalitatea lor. Pentru că inima lor înţelege că fiecare viaţă contează! Sângele strâns va fi folosit pentru pacienţii din Ucraina, care vor fi trataţi la noi în ţară. Haideţi să dăm dovadă de solidaritate şi de compasiune!”, transmit reprezentanţii CRTS Iaşi. 

Acţiunile de acest gen se desfăşoară şi în scopul conştientizării faptului că sângele este un produs obţinut prin donare benevolă, iar prin bunăvoinţa fiecăruia dintre noi putem contribui la salvarea persoanelor aflate la nevoie.

„Faţă de condiţiile de donare pe care, bineînţeles, donatorii de sânge le cunosc, aş vrea să precizez că este nevoie ca donatorii care au fost vaccinaţi cu un vaccin ARN mesager de tip Pfizer sau Moderna să aibă o distanţă faţă de ultima vaccinare de 14 zile, iar pentru cei care s-au vaccinat cu vaccinul Johnson trebuie să aibă 30 de zile de la vaccinare. Activitatea de donare de sânge se desfăşoară într-un centru specializat, la Centrul de Transfuzii Sanguine de la Iaşi, unde au răspuns solicitărilor şi mesajelor noastre atât angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale, precum şi militari aflaţi în rezervă şi militari care nu mai sunt angajaţi ai MApN”. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | O săptămână de război în Ucraina. Armata rusă a capturat oraşul Herson. Ruşii ar pregăti un atac amfibiu. Urmează o nouă rundă de negocieri

Lumea statelor care se abţin: cealaltă Nouă Ordine Mondială

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite