Celulă de criză pentru sprijinul călătorilor de pe ruta feroviară Chişinău-Iaşi-Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tren moldova FOTO IPN

Având în vedere încetarea activităţii Aeroportului Internaţional Chişinău şi direcţionarea tuturor călătoriilor către Aeroportul Internaţional Iaşi, unicul transport funcţional în masă din şi în Republica Moldova este trenul Chişinău-Iaşi-Chişinău.

În situaţia de faţă, a fost creată o celulă de criză pentru sprijinul călătorilor, a comunicat Iurie Calestru, director de programe la Institutul de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor Moldova.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Iurie Calestru a declarat că grupul de lucru este creat de Asociaţia Patronală a Industriei Turismului din Moldova, Institutul de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor Moldova şi întreprinderea Calea Ferată din Moldova. Acestea pregătesc zilnic pentru călătorii din Ucraina, pentru organizaţii şi persoane individuale, un anumit număr de pachete alimentare. Problema este că acum sunt depăşiţi de situaţie, întrucât se înregistrează un număr foarte mare de pasageri. Cu aşa ritm, va fi necesară a doua rută spre Iaşi. Deja se examinează o astfel de oportunitate, spune Iurie Calestru.

Directorul de programe la IDEP a venit cu un apel către cei care vor şi pot să ajute, ca dimineaţa să vină la Gara Centrală şi să ofere pachete alimentare pentru călătorii sinistraţi din Ucraina. Cei care călătoresc cu trenul trebuie să aibă paşaport valid. Dacă doresc să zboare din Aeroportul Iaşi, se cere să verifice cerinţele epidemiologice impuse.

Sergiu Manea, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei Turismului, a venit cu un apel de solidaritate cu poporul ucrainean. A rugat toţi cetăţenii ţării să îi susţină pe refugiaţii care se opresc în Moldova sau o tranzitează.

De la Chişinău trenul porneşte la 6.40 şi ajunge la Iaşi la 11.13. Înapoi pornirea este la 17.40 şi la Chişinău trenul ajunge la 21.52. Cursele se organizează în fiecare zi. Biletele pot fi procurate online sau la ghişeele caselor gărilor. În România pot fi procurate direct de la însoţitorii de vagon. În aceste zile, există şi transport gratuit la aerogara din Iaşi. A crescut numărul frecvenţelor pe anumite curse operate de pe Aeroportul Iaşi, iar cursele Wizz Air suspendate temporar au revenit deja în program. Toată informaţia poate fi verificată în regim online pe site-ul aeroportului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite