Campanie de donare de sânge încheiată cu succes. Studenţii de la Medicină au dat o mână de ajutor Centrului de Transfuzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transfuzii de sânge
Transfuzii de sânge

505 persoane au donat sânge săptămâna aceasta, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi (CRTS), în urma campaniei „Donează Sânge – Fii erou!”.

Numărul celor care au trecut pragul sediului CRTS a fost peste media zilnică necesară de 80 de donatori, cele cinci zile ale campaniei putând fi considerate reuşite, prin raportare la perioadele în care Centrul număra şi 20 de donatori pe zi. 

Campania de donare de sânge a fost organizată de către studenţii Facultăţii de Medicină Generală din Iaşi, care s-au aliniat unui proiect desfăşurat la nivel naţional de toate facultăţile de acest tip.

Conform reprezentanţilor CRTS, numărul donatorilor noi a mai crescut în urma evenimentelor de conştientizare desfăşurate. Cu toate acestea, medicii de la Centrul de Transfuzii îndeamnă oamenii să continue să doneze sânge, pentru că, dacă numărul acestora nu va fi constant, stocul va ajunge din nou să nu poată acoperi toate cerinţele spitalelor.

Cei care vor să doneze sânge o pot face în continuare, la sediul CRTS, situat mai sus de Spitalul „Sfântul Spiridon”, pe strada Nicolae Bălcescu nr 21, de luni până vineri, în intervalul 7.00-13.00. Condiţiile şi recomandările pentru donare pot fi consultate pe site-ul www.crtsiasi.ro. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite