Bucătăria de pe casa scării. Cum a învins o gospodină Primăria Iaşi în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Juriştii au chemat-o în judecată doar pe Alina C., fără să fi verificat dacă e singurul proprietar al acestuia şi nici cine era proprietar în apartamentul vecin. Ca urmare, acţiunea municipalităţii a fost respinsă, iar bucătăria de pe casa scării a rămas neatinsă

În capitala Moldovei pare să se poată face orice în domeniul construcţiilor. Primăria nu a reuşit nici măcar să-i convingă pe judecători să sancţioneze inovaţia unei ieşence: amenajarea unei bucătării pe casa scării. Alina C. este coproprietar al apartamentului 46 dintr-un bloc. Soţul său este coproprietar al apartamentului alăturat, cel cu numărul 47. Peretele despărţitor dintre cele două apartamente a fost desfiinţat parţial. Golul uşii de la intrarea în apartamentul 47 a fost închis, iar în spaţiul ocupat astfel din casa scării a fost amenajată o bucătărie. 

Lucrările, făcute fără autorizaţie, au fost constatate în urma unui control efectuat de Poliţia Locală în octombrie 2018. Ieşeanca a fost amendată cu 1.000 de lei, iar în luna mai 2019 împotriva Alinei C. a fost înaintată o acţiune la Judecătorie, notează Ziarul de Iaşi. 

Potrivit sursei citate, juriştii municipalităţii o chemaseră în judecată doar pe Alina C., locatară în apartamentul 46, fără să fi verificat dacă e singurul proprietar al acestuia şi nici cine era proprietar în apartamentul vecin.

„Efectele unei eventuale admiteri a cererii de chemare în judecată şi obligare la desfiinţarea lucrării s-ar fi produs inclusiv cu privire la celălalt proprietar al apartamentului nr. 46. Mai mult, se observă faptul că pârâta din cauză nu are calitatea de proprietar al apartamentului nr. 47”, au remarcat judecătorii, potrivit sursei citate. 

Ceilalţi coproprietari ai apartamentelor nu fuseseră citaţi pentru a se putea eventual apăra. Ca urmare, acţiunea municipalităţii a fost respinsă, iar bucătăria de pe casa scării a rămas neatinsă. 

Greşeala municipalităţii nu a fost remediată nici măcar la apel. Singura persoană citată în faţa Tribunalului la termenul de ieri a rămas Alina C.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Orban, acuzaţii grave după congresul PNL: A fost o lovitură de partid. Mi-ar fi ruşine, dacă aş fi în locul lui Cîţu, să ajung preşedinte aşa cum a ajuns el

Deznodământ neaşteptat la Cluj în cazul licitaţiei pentru autobuze fără şofer. Au concurat două companii de top franceze

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite