Avalanşă de prematuri la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi

0
0

Medicii obstetricieni din Iaşi susţin că foarte multe femei nasc înainte de termen din cauză că nu au grijă de sarcină. 40 de nou-născuţi cu o greutate de sub un kilogram sunt în prezent internaţi la Neonatologie.

Medicii de la cea mai mare maternitate din Moldova susţin că în ultima perioadă au de îngrijit foarte mulţi bebeluşi prematuri. Vina aparţine de cele mai multe ori mamelor, care nu se prezintă la controalele periodice obligatorii din timpul sarcinii.

AUDIO Ghidul şpăgii în maternitate

Iaşi: Big Brother în Maternitatea „Cuza Vodă“ pentru gravidele „plimbăreţe“ şi tâlhari

Taxate cu 100 de lei în maternitate ca să poată naşte

În prezent, la Secţia de Neonatologie se află sub supraveghere medicală 40 de nou-născuţi veniţi pe lume înainte de termen şi care cântăresc sub un kilogram.

Iaşi: Bebeluşii născuţi prematur sunt în pericol! Maternitatea nu are fonduri ca să acopere cheltuielile pentru îngrijirea lor

Bebeluşul salvat printr-o operaţie în premieră la Iaşi, în stare gravă

UPDATE Făt salvat în burta mamei printr-o operaţie în premieră naţională, la Iaşi. Vezi aici cum s-a desfăşurat intervenţia FOTO şi VIDEO

„În comparaţie cu alte zone din ţară, la noi sunt foarte multe cazuri de prematuri. Femeile care nasc aceşti copii provin dintr-o anumită pătură socială, au o situaţie financiară precară, nu se interesează foarte tare de sarcină. Se investeşte foarte mult în aceşti copii, majoritatea au cam câte 650 de grame şi noi îi ţinem aici până pot fi externaţi fără să le fie pusă în pericol sănătatea", spune doctorul Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt la Maternitatea „Cuza Vodă" din Iaşi.

Iaşi: Stoc de medicamente pe spinarea gravidelor

Iaşi: Gravidele internate în maternitate sunt lăsate pradă hoţilor

Iaşi: VIDEO Neglijenţă la maternitate: Părinţii au aflat că au un băiat, deşi bebeluşul era fetiţă (UPDATE)

Cheltuielile pentru menţinerea în viaţă a bebeluşilor sunt foarte mari. Deşi rata de supravieţuire a nou-născuţilor prematur este mare, 80%-90%, marea majoritate dintre ei rămân cu handicap, cu defect de vorbire sau fără auz.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite