Aleşii locali fac cărare până la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petra Carp, Antimir Daşu şi Alexandrina Jeflea sunt doar câţiva dintre consilierii chemaţi la DNA
Petra Carp, Antimir Daşu şi Alexandrina Jeflea sunt doar câţiva dintre consilierii chemaţi la DNA

Şefii Iaşiului sunt anchetaţi pentru că au finanţat cu 4 milioane de lei clubul Politehnica. În această săptămână, peste 50 de actuali şi foşti consilieri locali şi judeţeni, funcţionari publici şi reprezentanţi ai Poli au aflat că pe numele lor a început urmărirea penală.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală pe numele celor care în 2006 au întocmit şi aprobat alocarea a 4 milioane de lei pentru Poli. Banii publici erau daţi cu titlul de investiţie, urmând ca după un an fondurile să fie returnate celor două instituţii. Această clauză n-a fost însă respectată.

Printre primii care au dat cu subsemnatul în dosarul „Politehnica“ a fost primarul Gheorghe Nichita. „A trebuit să dau cu subsemnatul pentru un proiect pe care l-am susţinut întotdeauna“, a spus Nichita. Acesta este acuzat de instigare la abuz în serviciu, la deturnare de fonduri şi de fals în acte publice.
Acuzaţii de delapidare, fals şi deturnare de fonduri

Fostul şef al judeţului, Lucian Flaişer, a fost şi el acuzat că ar fi dat ilegal bani pentru fotbal. „Din punctul meu de vedere, acest contract a fost făcut cu respectarea legislaţiei şi nu văd care sunt aspectele ilegale. Sunt surprins de acuzaţii şi după verificări vor vedea că legea a fost respectată“, a afirmat Flaişer.

În faţa procurorilor au ajuns şi cei doi secretari ai CL şi CJ, Lăcrămioara Vernica şi Ion Serbina, care au dat avizul de legalitate pentru hotărârile luate de consilieri. „Sunt acuzaţii precum instigare la delapidare, la deturnare de fonduri, la fals şi uz de fals“, a explicat Serbina. Aleşii ieşeni care au trecut pe la DNA s-au arătat intrigaţi de faptul că sunt anchetaţi pentru hotărâri care în 2006 nu au fost atacate de Instituţia Prefectului şi, spun ei, au primit practic avizul de legalitate al reprezentantului Guvernului în teritoriu.

După ce i-au anunţat de începerea urmăririi penale, procurorii DNA au început deja să-i programeze pe învinuiţi la audieri, urmate de administrarea de probe.

Am fost acuzat de instigare la abuz în serviciu, la deturnare de fonduri şi fals în acte, Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite