Alegeri prezidenţiale 2019. Câte voturi a pierdut USR la Iaşi de la europarlamentare la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis este candidatul la preşedinţie care a obţinut cele mai multe dintre voturile alegătorilor din municipiul Iaşi, el fiind urmat în clasament de Dan Barna. Pe locul trei la nivelul municipiului Iaşi se situează Viorica Dăncilă, potrivit rezultatelor finale publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.

Klaus Iohannis, primul în preferinţele ieşenilor, a obţinut 33% din sufragiile alegătorilor municipiului Iaşi. USR-PLUS, fruntaş la alegerile europarlamentare din mai 2019 la nivelul municipiului Iaşi, se află acum un nivel mai jos în topul alegerilor ieşenilor.

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidenţiale, a obţinut 24% din voturi, cu 13,2% mai puţin faţă de rezultatele obţinute în mai 2019, atunci când, în urma alegerilor europarlamentare, a obţinut 37,2%. 

La nivelul judeţului Iaşi, Dan Barna s-a clasat pe locul trei, cu un rezultat de 17,6%, după Klaus Iohannis ( 36,3%) şi Viorica Dăncilă (21,5%).

Candidatul Alianţei USR PLUS, Dan Barna, şi-a recunoscut înfrângerea într-un mesaj pe Facebook.

„Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reuşit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi”, a scris Dan Barna.

La nivelul judeţului Iaşi, în primul tur de scrutin, 335.888 de persoane s-au prezentat la vot, din care 284.072 persoane au votat pe lista permanentă, 49.169 pe listele suplimentare, iar 2.647 au solicitat urna mobilă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite