Zeci de apeluri la 112, sancţiuni şi dosare penale la alegerile din judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 80 de alegători au sunat, ieri,  la 112 pentru a sesiza diverse încălcări ale legii electorale. În acelaşi timp, poliţiştii au aplicat două amenzi în valoare de 3.000 lei, pentru continuarea propagandei după încheierea oficială a campaniei, şi au întocmit opt dosare penale.

În urma verificărilor, cea mai mare parte a informaţiilor primite de la alegătorii hunedoreni, care au sesizat posibile încălcări ale legii electorale, nu s-au confirmat.  Referitor la cele două sancţiuni contravenţionale, acestea au fost aplicate unor persoane din municipiile Hunedoara şi Călan. De asemenea, au fost întocmite opt dosare penale, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat să se stabilească gradul de vinovăţie al celor implicaţi.

Fără turism electoral

La capitolul turism electoral, poliţiştii de la circulaţie au oprit în trafic peste 150 de autovehicule (microbuze şi autobuze). Au fost legitimaţi peste 350 de călători şi s-au verificat licenţele de transport. În urma controalelor, s-au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice. ,,Toate informaţiile au fost introduse într-o bază de date naţională, însă nu s-a probat existenţa unor fapte de turism electoral”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subinspector Bogdan Niţu. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite