VIDEO Imagini revoltătoare din Straja: „Ne-am distrus maşina în staţiune şi ne spun că nu au ce să ne facă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noroaiele din parcarea staţiunii Straja. Captură Youtube / Presa Bună.
Noroaiele din parcarea staţiunii Straja. Captură Youtube / Presa Bună.

Turiştii plătesc 25 de lei pe zi pentru a parca maşinile în staţiunea montană Straja, însă condiţiile în care sunt primiţi sunt revoltătoare, arată filmarea realizată una dintre clientele staţiunii.

O turistă din Deva a plătit 75 de lei pentru a-şi lăsa autoturismul pe durata weekend-ului în parcarea staţiunii montane Straja. La plecare, femeia a avut mari dificultăţi în a-şi scoate maşina de pe terenul acoperit cu noroi, folosit pe post de parcare.

A susţinut că a stricat amrbeiajul maşinii, în timpul manevrelor şi a filmat cum un buldoexcavator a fost întrebuinţat pentru a îndepărta nămolul. În imaginile publicate de turistă se vede cum şi alţi şoferi se plâng că nu şi-au putut scoate maşinile din noroi.

„Bătaie de joc, bătaie de joc pe o grămadă de bani în staţiunea asta: de la cazare, la mâncare, la ski-pass, toate, o grămadă de bani. Ia uitaţi cum reuşeşte un buldoexcavator să intre prin noroiul ăsta, darmite să iasă o maşină. Şi noi cu maşina 4 x 4 de-abia am ieşit. Ne-am distrus maşina şi ni se spune că ei nu au ce să facă, deşi ne indică să parcăm aici, în mizerie”, susţine autoarea filmării.

SURSA: Presa Bună / Youtube.com

 Administratorii domeniului schiabil au susţinut că noroiul este cauzat de topirea zăpezilor şi că nu prea au soluţii pentru a preîntâmpina astfel de situaţii neplăcute pentru oaspeţii staţiunii. O parcare de 800 de locuri va fi construită în staţiune şi una de 400 de locuri la poalele ei, susţine primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, însă deocamdată cele două sunt doar în planurile municipalităţii. 

Staţiunea Straja din Masivul Vâlcan se numără printre cele mai importante atracţii turistice din ţară. Este vizitată în special iarna, de iubitorii de schi, însă este şi un loc istoric şi o destinaţie pentru pelerini. În masivul Straja, unul din locurile de hotar din trecutul Transilvaniei, în Primul Război Mondial au murit peste 1.000 de soldaţi, o parte din ei fiind înmormântaţi în cimitirul eroilor din Lupeni. În memoria lor au fost ridicate, pe munte, schitul Sfinţilor Constantin şi Elena şi Crucea Eroilor.

straja
straja

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ursul Baloo a fost sărbătorit în staţiunea Straja. „Mascota vie” a împlinit 19 ani de când trăieşte la poalele pârtiilor

Staţiunea care se transformă într-un loc de pelerinaj. Povestea tunelului celor 365 de sfinţi şi a „minunilor” din Straja

Aniversarea ursului Baloo, vedeta staţiunii Straja. Mărturia celui care l-a salvat: „L-am găsit inconştient, înfometat şi pierdut de familie“

Cum să fabrici un brand religios de România cu o „icoană care a plâns de trei ori” într-un restaurant. Călugării au făcut minuni cu Sf. Varvara, la Straja

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite