Tatiana Făgădar, consilierul local arestat în dosarul „mafiei halatelor albe”, şi-a pierdut funcţia în administraţia publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatiana Făgădar (centru) va putea reveni în funcţie după eliberarea din arest. D.G.
Tatiana Făgădar (centru) va putea reveni în funcţie după eliberarea din arest. D.G.

Dosarul în care a fost acuzată că ar fi contribuit la înşelarea statului român cu peste trei milioane de lei i-a adus Tatianei Făgădar suspendarea din funcţia de consilier local în cadrul administraţiei municipiului Hunedoara.

Decizia de suspendare a fost comunicată de Prefectura Hunedoara.
„Prefectul a emis ordinul prin care constată suspendarea de drept a mandatului de consilier local al municipiului Hunedoara, exercitat de doamna Făgădar Tatiana - Marinela, până la încetarea măsurii arestării preventive”, a precizat Dan Terteci, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara.

Nu va fi înlocuită

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, dacă se va dispune cercetarea acesteia în libertate, ea va putea reveni în funcţia pe care a ocupat-o în administraţia locală.

Tatiana Făgădar a fost consilier local din partea Partidului Conservator. Hunedoreanca a deţinut şi funcţia de conducerea a filialei PC din municipiul Hunedoara, însă a fost înlăturată după ce a fost arestată preventiv de magistraţi, , în urmă cu trei săptămâni, la solicitarea procurorului DIICOT.


Potrivit anchetatorilor, Tatiana Făgădar este cercetată într-un dosar în care doi medici oncologi, împreună cu mai mulţi oameni de afaceri şi farmacişti sunt învinuiţi că în perioada 2010 – 2012  au dezvoltat o reţea bine structurată de crimă organizată. Anchetatorii susţin că membrii grupării au reuşit să se îmbogăţească rapid, din decontarea la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara a sute de reţete false, emise pentru bolnavi de cancer, dar de care aceştia nu beneficiau.

Citeşte şi:

Tatiana Făgădar a rămas fără maşina de lux estimată la 100.000 de euro şi fără funcţia de conducere în partid

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

VIDEO Medicii şi farmaciştii acuzaţi că au strâns peste trei milioane de lei pe seama bolnavilor de cancer rămân în arest

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite