Staţiunea hunedoreană Geoagiu Băi a devenit destinaţie acvatică de talie europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea a câştigat concursul EDEN „Destinaţii Europene de Excelenţă”. Premierea va avea loc în cadrul unei gale festive, programată la Bruxelles în 27 septembrie, cu ocazia Zilei Europene a Turismului.

Vizitatorii români şi străini pot veni de acum înainte cu încredere în Hunedoara. Staţiunea balneo-climaterică Geoagiu-Băi din estul judeţului, administrată de primăria localităţii cu acelaşi nume, a câştigat concursul naţional EDEN „Destinaţii Europene de Excelenţă”. Datorită noului său titlu, Comisia Europeană va realiza un clip cu durata de trei minute, care are drept scop promovarea zonei. Filmările vor începe la finalul săptămâni, iar spotul va fi difuzat în premieră în cadrul galei din septembrie. „Sperăm ca noua titulatură să aducă  în zonă un aflux de turişti. În ceea ce priveşte investiţiile, acestea sunt deja în derulare. Am obţinut 10 milioane de euro, fonduri  europene destinate refacerii întregii infrastructuri, de la apă, canal şi străzi, la trotuare”, a declarat, în această dimineaţă, primarul Simion Mariş.

Promovare pe Facebook
Pentru a face cunoscute apele termale şi minerale, cadrul natural şi oferta de cazare, staţiunea hunedoreană va fi prezentată la Bruxelles cu un stand propriu. Băile vor beneficia şi de o pagină de promovare online pe site-ul oficial EDEN. Staţiunea va fi prezentată, de asemenea, pe site-ul de socializare Facebook şi în reviste europene precum Tribune de Bruxelles, The Parliament Review Magazine şi Europa Diary.

În cadrul competiţiei EDEN „European Destinations of Excellence”, staţiunea hunedoreană a fost clasificată de talie europeană alături de alte 23 de destinaţii turistice de pe continent, considerate cele mai atractive din punct de vedere al  turismului acvatic.


Staţiunea Geoagiu-Băi a fost catalogată drept obiectiv de interes naţional în anul 2008. Proprietăţile sale curative sunt cunoscute însă încă din perioada romană, o parte din termele romane de acum 2.000 de ani păstrându-se şi la ora actuală.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite