Şomerii bacalaureatului dezastruos: aproape 100 de absolvenţi de liceu vor şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de tineri care au terminat liceul şi-au depus actele pentru a beneficia de şomaj. Robert Kriszte a fost luat în evidenţă ca şomer în cursul zilei de ieri. Deşi a căutat din greu, până acum nu a reuşit să-şi găsească niciun job.

Tânărul a absolvit clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din municipiul Deva.

De când a terminat şcoala şi-a lăsat mai multe CV-uri la diverse firme. Nu l-a sunat nimeni, iar cei care i-au dat un răspuns i-au spus că nu au nevoie de personal.

Robert a picat examenul de Bacalaureat, iar acum îşi caută de lucru. Nu a avut niciun dram de noroc până la ora actuală, aşa că s-a hotărât să-şi depună actele pentru a fi luat în evidenţă ca şomer.

Mi-ar plăcea să lucrez ca şofer, am carnet pentru categoria B, însă până acum nu am găsit nimic. Aş accepta un post de distribuitor marfă. Atâta timp cât sunt la volan şi nu port costum la patru ace nu am nicio nemulţumire. Nu m-a costat  nimic ca să îmi bag dosarul de şomaj, aşa că nu aveam niciun motiv să nu fac asta”, a declarat Robert Kriszte. 

Tânărul nu vrea să plece peste hotare. Preferă să rămână acasă şi să ia şomaj până va reuşi să-şi găsească un job.

Asemeni lui, aproape alţi 100 de foşti liceeni se află în această situaţie.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara se aşteaptă ca numărul acestora să crească considerabil în toamnă, când se va organiza bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Lipsa experienţei
Potrivit lui Mircea Nistor, director în cadrul unei firme de recrutare, foarte puţini angajatori sunt interesaţi să preia astfel de potenţiali salariaţi.

În principal, cea mai mare problemă o constituie faptul că nu au experienţă. În plus, aspectul că nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul face o impresie negativă, de neseriozitate. Probabil s-ar putea angaja ca necalificaţi, dar, din experienţă, vă spun că tinerii se aşteaptă să primească salarii mari încă din prima zi de lucru. Prin urmare, nu vor fi atraşi de astfel de posturi”, a precizat Mircea Nistor.

Ponturi pentru şomaj
Tinerii care vor şomaj trebuie să se prezinte la AJOFM cu actul de identitate, diploma sau adeverinţa de absolvire a liceului, în original, şi o declaraţie pe proprie răspundere că nu sunt cursanţi. Indemnizaţia este egală cu 50 la sută din salariul minim brut pe economie.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite