Soarta cuplului româno-maghiar de asasini sângeroşi numit „Echipa morţii” şi „Bonnie şi Clyde ai Estului”

0
0
Şandor Varga şi Emese Turi. Foto: Hir Televizio / Ungaria
Şandor Varga şi Emese Turi. Foto: Hir Televizio / Ungaria

Magistraţii Tribunalului Hunedoara decid soarta cuplului româno-maghiar de asasini, numit şi Echipa Morţii sau „Bonnie şi Clyde ai Estului”.

Tribunalul Hunedoara a amânat, pentru a doua oară, pronunţarea sentinţei în dosarul cuplului româno-maghiar acuzat că a comis mai multe jafuri armate în anii 2000 în România.

Crima tânărului dependent de droguri. Ce pedeapsă a primit după ce şi-a măcelărit iubita cu un cuţit „Rambo”

Cel mai odios ucigaş din anii 2000 cere eliberarea: a scris o carte despre evoluţie şi „planul crimei perfecte”

Monstrul din parc. Scene de o violenţă extremă la locul de joacă. Doi copilaşi, agresaţi cu sălbăticie VIDEO

Magistraţii ar putea da sentinţa în acest dosar în 28 aprilie. Şandor Varga şi Emese Turi au fost arestaţi şi condamnaţi între timp în Ungaria pentru patru crime şi trei jafuri armate, comise pe teritoriul ungar.

În 2018, Şandor Varga a primit 15 ani de închisoare, iar fosta sa parteneră, de etnie maghiară, a fost condamnată la şapte ani şi şase luni de închisoare, în dosarul judecat la Tribunalul Hunedoara, însă au contestat sentinţa, iar un an mai târziu, Curtea de Apel Alba Iulia a retrimis dosarul la Tribunalul Hunedoara, pentru rejudecarea cauzei.

Cei doi, supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului”, au fost acuzaţi de comiterea, în anul 2007, a patru jafuri armate în România, cel mai sângeros dintre ele fiind în Hunedoara. Potrivit anchetatorilor, în decurs de câteva luni în 2007, Şandor şi Turi au comis patru jafuri armate la case de schimb valutar şi de amanet din Codlea, Hunedoara, Oradea şi Pecica. Cea mai gravă faptă a avut loc în 17 decembrie 2007, când cuplul criminal a jefuit o casă de amanet din Hunedoara şi a împuşcat-o pe casieră în cap, furând o geantă cu bijuterii din aur. Angajata a supravieţuit miraculos glonţului tras de la mică distanţă, care i-a pătruns prin zona urechii şi a ieşit prin tâmplă. După jaf Şandor Varga şi Emese Turi au dispărut, iar anchetatorii români nu au reuşit să dea de urma lor, până în 2012, când au fost capturaţi de autorităţile ungare.

Echipa morţii, capturată în Ungaria

În ţara vecină, cei doi au fost consideraţi „o echipă a morţii“ de către organele judiciare. Potrivit anchetatorilor maghiari, Varga a fost ucigaş plătit, iar în timpul jafurilor comise nu avea milă pentru a cruţa viaţa victimelor. A fost cazul unei familii de vietnamezi pe care cei doi au ucis-o pentru bani, deghizându-se în poliţişti şi urmărindu-le maşina până la marginea unei păduri. Acolo, i-au oprit sub pretextul unui control de rutină. Victimele au fost duse în pădure şi împuşcate, pentru ca apoi trupurile lor să fie băgate într-o groapă dinainte pregătită. „Banda condusă de Varga Şandor se face vinovată de patru crime şi trei jafuri armate pe teritoriul Ungariei. Autorităţile române i-au identificat pe cei doi drept autori ai altor patru jafuri armate săvârşite pe teritoriul României“, informa, în 2012, Poliţia Budapesta. Un an mai târziu, cei doi au fost condamnaţi în Ungaria.

Bonnie şi Clyde au jefuit în România

În timp ce era audiată de către poliţia maghiară din Pest, cu privire la mai multe infracţiuni de omor şi tâlhărie comise în Ungaria, din proprie iniţiativă, fără ca poliţiştii care o audiau să-i ceară acest lucru, sau măcar să cunoască despre comiterea unor infracţiuni pe teritoriul României, Turi Emeşe a declarat că doreşte să informeze autorităţile despre faptul că a participat împreună cu Varga Şandor şi la comiterea altor infracţiuni decât cele cunoscute până în acel moment de poliţişti, se arată în dosar.

„Cu privire la fapta din 17 decembrie 2007, de la Hunedoara, Turi Emeşe a declarat că împreună cu Varga Şandor au plecat din Ungaria în România. S-au cazat la o pensiune din Deva, unde au dormit două nopţi, iar în timpul zilei au căutat în Deva o casă de schimb valutar pentru a o jefui. Pentru că nu au găsit o casă de schimb a cărei situaţie să le convină, s-au deplasat la Hunedoara unde Varga a găsit o casă de amanet,  dar l-a nemulţumit faptul că sistemul de supraveghere are camere care se rotesc şi filmează. Varga Şandor s-a interesat despre o brăţară afirmând că doreşte să o cumpere. În ziua următoare cei doi s-au dus în faţa casei de amanet la ora 9:00 şi au aşteptat să se deschidă, la ora 10.00, timp în care au observat locul, din maşină. După ce unul dintre angajaţi a părăsit magazinul, cei doi au intrat înăuntru, Şandor fără nimic în mână, iar Turi Emeşe cu o geantă. Varga Şandor a scos arma de sub sacou, a îndreptat-o spre vânzătoare, căreia i-a spus ceva în limba română şi a tras, împuşcând-o în cap cu unul sau două focuri. Femeia a apăsat butonul de panică şi a declanşat alarma, Varga s-a întins şi s-a culcat peste tejghea, de unde a luat o valiză care era mai în interiorul tejghelei, a băgat arma în valiză şi apoi au plecat”, a relatat Emese Turi. Cei doi au luat aproape patru kilogarame de aur, cu care au plecat în Ungaria.

Şandor Varga, convertit la islam în închisoare

Şandor Varga a refuzat să depună mărturie despre tâlhăriile din România, deşi a recunoscut că a participat la cea din Hunedoara. Şandor a ispăşit primii ani din cele patru condamnări la închisoare pe viaţă primite în Ungaria, pentru patru omoruri şi trei jafuri, iar Emeşe Turi se află în închisoare, fiind condamnată la o pedeapsă de 18 ani de detenţie, pentru participarea la crimele săvârşite de fostul ei iubit. Presa maghiară reşata despre Şandor Varga că este o persoană deosebit de periculoasă şi autorităţile luau măsuri stricte de siguranţă atunci când îl transportau la procese. „Trăsăturile sale nu arată compasiune şi vinovăţie, iar personalitatea dominantă este predispusă la temperament şi agresivitate, condusă de calcule reci atunci când îşi comite acţiunile. Născut dintr-un tată maghiar şi o mamă româncă, Sándor Varga - care s-a convertit la Islam sub influenţa unuia dintre colegii săi prizonieri din închisoarea din Szeged - este puţin probabil să îşi ispăşească oricum posibila pedeapsă în România, întrucât nu poate fi eliberat condiţionat În Ungaria”, informa, recent, publicaţia ungară Nemzeti.

Mai puteţi citi şi:

VIDEO Crimă în zona O.M., Hunedoara. O tânără a fost ucisă de iubit. Bărbatul a fost găsit plin de sânge

Româncă arestată în Italia pentru că şi-a ucis soţul, lider al temutului clan mafiot `Ndrangheta. A fost prinsă abia după 3 ani

Crimă în oraşul Simeria. O femeie a fost ucisă în bătaie. Concubinul ei a fost reţinut de poliţişti

Descoperire macabră într-un cartier din Petroşani. O femeie a fost găsită moartă, cu gâtul tăiat. Soţul ei s-a spânzurat

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite