Robert Otescu, a doua victimă a criminalului din Vulcan, a murit în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Bărbuţi va fi judecat pentru două crime. Şi a doua victimă a criminalului din Vulcan a murit, în ruma rănilos suferite.

Patronul barului din Vulcan în care a avut loc scandalul urmat de crima comisă de Cosmin Bărbuţi a murit, în urma rănilor suferite. Moartea tânărului Robert Otescu a survenit în această dimineaţă, în jurul orei 2:00, într-un spital din Timişoara.

Aseară, Otescu fusese transferat la cinica din Timişoara cu un elicoper SMURD, după ce starea sa de sănătate s-a agravat. El fusese înjunghiat în abdomen cu un cuţit cu lama de 9 centimetri, iar tăietura i-a afectat şi ficatul. Intervenţiile chirurgicale suferite la spitalul din Petroşani nu au putut duce la salvarea lui.
„În urma decesului celei de-a doua victime, s-a schimbat şi încadrarea juridică a faptei pentru care a fost pus sub învinuire suspectul, din omor şi tentativă de omor în omor calificat”, a precizat procurorul Mirela Negruţiu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Şirul morţilor
Duminică dimineaţa, Cosmin Barbuţi, client al unui bar de manele din Vulcan, şi ceilalţi doi tineri au fost implicaţi într-un conflict în local. Ulterior, Barbuţi s-a întors înarmat cu o rangă şi cu un cuţit şi i-a atacat pe Robert Otescu (24 de ani, patronul localului) şi pe Claudiu Blaj (26 de ani, bodyguard în local). Claudiu Blaj a murit după ce fusese înjughiat în artera femurală, iar fostul său patron a decedat la spital.

Cu câteva zile înainte de crimă, tatăl lui Claudiu Blaj a fost ucis de bunicul tânărului, scrie presa locală din Iaşi. Crima s-a petrecut în comuna ieşeană Butea. Ştefan Blaj a fost omorât după ce avusese o ceartă cu tatăl său, în vârstă de 85 de ani.

„Victima a venit acasă în stare de ebrietate şi între cei doi a avut loc o ceartă, după care victima s-a culcat. Profitând de starea de somn, octogenarul, cu un topor a aplicat mai multe lovituri în cap fiului său, cât şi altor zone ale corpului, care au dus la decesul instantaneu. Comisia de medici psihiatrici i-a stabilit criminalului o tulburare cronică cerebrală, ceea ce a dus la diminuarea discernământului comiterii acestei fapte”, afirmau anchetatorii.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că inculpatul Bărbuţi Cosmin, în noaptea de 05/06 aprilie 2014, după ce a provocat un incident la ieşirea dintr-un local situat în municipiul Vulcan, agresând fără motiv un martor, a fost scos din incintă de administratorul acestuia şi de persoanele ce asigurau paza în local. În aceste condiţii, inculpatul s-a deplasat la locuinţa concubinei sale unde s-a înarmat cu un cuţit de vânătoare de mari dimensiuni  şi cu o ţeavă metalică, revenind la local şi proferând ameninţări şi gesturi de intimidare faţă de personalul ieşit în faţa localului. Faţă de această situaţie, victima B.C. a luat din local o bâtă cu scopul de a se apăra şi a-l imobiliza pe inculpat, însă în momentul în care s-a apropiat a fost lovit de acesta cu cuţitul în zona inghinală, fiind astfel secţionată artera femurală, ceea ce a condus la deces în scurt timp. În momentul în care victima a strigat că a fost tăiat şi că agresorul are cuţit la el, în încercarea de a-l dezarma, s-a apropiat administratorul localului, O.M., care a fost şi el lovit de inculpat, cu cuţitul, în zona abdominală, suferind leziuni ce au necesitat intervenţie chirurgicală.La data de 07aprilie 2014 judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Hunedoara a dispus faţă de inculpat luarea măsurii arestării preventive pe o durată de 30 zile,  măsură apreciată ca necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal şi proporţională cu gravitatea acuzaţiilor aduse inculpatului. Ulterior, în noaptea de 07/08 aprilie 2014 a survenit şi decesul victimei OM, motiv pentru care s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în omor calificat. Inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Hunedoara pentru audiere, având în vedere că soluţionarea propunerii de arestare preventivă s-a făcut în lipsa inculpatului, care nu a putut fi prezentat în instanţă din motive medicale, iar între timp s-a dispus externarea sa din spital.  SURSA Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.  

Vă recomandăm şi:

Tribunalul decide soarta criminalului din Vulcan. Cosmin Bărbuţi, agresorul din barul de manele, e internat sub pază             Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus reţinerea lui Cosmin Bărbuţi, acuzat de uciderea unui tânăr bodyguard al unui bar din localitate şi de tentativă de omor asupra altui hunedorean, patron al localului.

Manelele le-au adus moartea: tânărul ucis în Vulcan este a doua victimă a scandalurilor din localurile cu lăutari         Claudiu Blaj (26 de ani) şi-a pierdut viaţa în urma unei altercaţii petrecute, duminică dimineaţă, într-un bar pentru amatorii de manele din municipiul Vulcan. În decembrie 2013, Mădălin Vizitiu, un alt tânăr hunedorean, a fost înjunghiat mortal, în urma unui scandal similar, izbucnit într-un bar de muzică lăutărească şi manele din Ostrov (Haţeg).

Crimă într-un bar din Vulcan: un tânăr angajat ca bodyguard a fost ucis      Un tânăr de 26 de ani, din Vulcan, a fost ucis în această dimineaţă, într-un bar din municipiul Vulcan (Valea Jiului). Bărbatul lucra ca bodyguard şi a fost implicat într-o altercaţie cu un client.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite