Revolta din zona Micro 6 a Hunedoarei a adus localnicilor amenzi usturătoare. Zeci de oameni au fost duşi la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la incidentele din Ajunul Paştelui.
Imagini de la incidentele din Ajunul Paştelui.

Zeci de hunedoreni au fost aduşi la sediul Poliţiei pentru a fi audiaţi cu privire la incidentele izbucnite pe Strada Batiz, în Ajunul Paştelui.

Peste 40 de hunedoreni au fost aduşi la Poliţie, pentru a fi audiaţi cu privire la „revolta din Micro 6”, iar mulţi dintre ei s-au întors acasă amendaţi.

La o săptămână şi jumătate după incidentele petrecute pe Strada Batiz din Hunedoara, în care forţele de ordine au fost atacate cu pietre de localnici, 40 de persoane din zona Micro 6 au fost aduse la audieri, la sediul Poliţiei Hunedoara.

„Cei 40 de hunedoreni au fost identificaţi în cursul cercetărilor circumscrise unui dosar penal ce vizează comiterea infracţiunilor de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În urma activităţilor investigative, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare în vigoare, faţă de persoane care nu şi-au justificat prezenţa în zona străzii Batiz, cu ocazia incidentelor menţionate”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Cum au izbucnit incidentele

În 18 aprilie, în Ajunul Paştelui, un cartier întreg din Hunedoara a fost tulburat de revolta mai multor localnici împotriva forţelor de ordine. Incidentele au început sâmbătă după-amiază, când un echipaj de Poliţie a oprit pe Strada Batiz, din cartierul Micro 6, pentru a legitima mai multe persoane aflate în faţa unui bloc. Poliţiştii au dat peste un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care a refuzat să prezinte documentele solicitate şi a devenit recalcitrant. În scurt timp, pe stradă şi-au făcut apariţia câteva zeci de oameni, unii curioşi de ce se întâmplă, alţii revoltaţi de atitudinea forţelor de ordine care au încercat să îl imobilizeze pe bărbat, pentru a-l aduce la secţie.

„Imediat după acest moment, poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude şi cunoscuţi ai bărbatului care era legitimat de poliţie”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Mai multe echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei au ajuns la faţa locului, unde tensiunea dintre forţele de ordine şi localnici crescuse. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare şi au tras un foc de armă în plan vertical, pentru a dispersa mulţimea. Au fost întâmpinaţi cu strigăte, înjurături şi pietre, iar unii dintre localnici s-au repezit spre autospecialele de Poliţie şi le-au avariat.

Patru oameni trimişi în arest

Mai mulţi localnici au acuzat forţele de intervenţie de comportament abuziv. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie, Jandarmerie şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Strada Batiz a fost blocată, oamenilor li s-a cerut să intre în locuinţe, iar ordine ordinea şi siguranţa publică a fost restabilită, susţineau reprezentanţii IPJ Hunedoara. Atunci nouă oameni au fost aduşi la sediul Poliţiei din Hunedoara. Poliţiştii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.000 de lei, pentru nerespecatrea prevederilor ordonanţelor militare. Duminică, Judecătoria Hunedoara a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele lui Ionel Lucian Costineanu, Gheorghe Moldovan, Ştefan Laco şi Francisc Iulian Moldovan, acuzaţi de ultraj.


Mai puteţi citi şi:

VIDEO Revolta din Hunedoara a băgat un cartier în izolare. Mărturii de pe strada „militarizată”

VIDEO Revolta din Hunedoara: patru oameni au fost arestaţi după conflictul cu forţele de ordine

Noul coronavirus zdruncină cartierele din Valea Jiului. Cum sunt „taxate“ revoltele de la „polul sărăciei“

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite