Proprietarii mall-ului din Deva au amânat falimentul cerut de creditori în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mall-ul din cenntrul municipiului Deva s-a dovedit o afacere riscantă. FOTO: D. Guţă. ADEVĂRUL.
Mall-ul din cenntrul municipiului Deva s-a dovedit o afacere riscantă. FOTO: D. Guţă. ADEVĂRUL.

Potrivit administratorului judiciar Expert Insolvenţă SPRL, care gestionează insolvenţa mall-ului devean, soluţionarea procesului în care a fost cerut falimentul Deva Mall a fost amânată.

„Reprezentanţii Deva Mall şi-au angajat un apărător nou şi au cerut timp pentru ca acesta să studieze dosarele. La solicitarea debitorului,

Tribunalul Hunedoara a acordat un nou termen de judecată, fixat la data de 20 februarie”, a declarat Sanda Năstase, asociat în cadrul Expert Insolventa SPRL. Între timp, proprietarii Deva Mall au contestat în instanţă, nu doar intrarea în faliment, ci mai multe decizii luate de administratorul judiciar cu privire la situaţia centrului comercial, în raport cu creditorii.


Situaţie delicată
Conducerea Deva Mall şi-a cerut insolvenţa în luna noiembrie anului 2011, după ce a acumulat datorii de peste zece milioane de euro, cele mai multe la băncile de la care a obţinut credite. 

Planul de reorganizare propus de patronii mall-ului prevedea, susţine administratorul judiciar, că din totalul datoriilor va achita doar suma de 13.800.000 de lei, deci aproximativ 30 la sută dn datoriile sale, iar restul ar fi urmat să fie şterse.

Creditorii nu au fost însă de accord cu soluţia proprietarilor Deva Mall şi au votat împotriva planului de reorganizare, ceea ce a dus la cererea falimentului, în instanţă. Reprezentanţii complexului commercial au susţinut însă că atât administratorul judiciar cât şi creditorii s-au grăbit în a declanşa procedura falimentului.
 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite