PORTRET ADS Răzvan Ognean este elevul care de patru ani are numai medii de 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul absolvent de clasa a VIII-a care a obţinut calificativul maxim la evaluarea naţională din judeţul Hunedoara spune că nu a făcut nimic altceva decât să muncească, atât pentru examen, cât şi pentru fiecare din cursurile şcolare din gimnaziu.

Un adolescent modest, însă care are multe de spus dacă reuşeşti să îl faci să vorbească ca între prieteni.

Aşa poate fi caracterizat la o primă vedere Răzvan Ognean, adolescentul care în ultimii patru ani a avut în carnetul de elev numai medii de 10.

Spune că a reuşit să îşi revendice de fiecare dată ”aurul” doar prin foarte multă muncă pe cont propriu, fără ore de meditaţii.

Afirmă că, totuşi, nu a exagerat.

Am muncit în special la materiile de bază, precum matematica şi româna, dar şi la germană, cea de a doua limbă străină pe care o ştiu după engleză. La discipline precum muzică şi desen am depus un efort mai mic, însă suficient pentru a obţine note mari”, a declarat Răzvan Ognean.

Deşi a trecut abia în clasa a IX-a, fiind admis la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva, unde, de altfel, a terminat şi gimnaziul, adolescentul are planuri pentru viitor încă de pe acum.

Visează ca într-o zi să devină medic.

Consideră că a avea în mâinile tale viaţa celor din jurul tău înseamnă o onoare, căreia trebuie să-i răspunzi pe măsură şi să-i acorzi responsabilitatea cuvenită.

Îmi place foarte mult acest domeniu de activitate. Când sunt răcit şi merg la medicul de familie mă fascinează lucrurile din cabinetul său. Vreau să profesez şi eu în aceeaşi ramură, însă nu la noi în ţară, ci în străinătate. Aici, un medic nu este niciodată apreciat aşa cum ar trebui, atât din punct de vedere financiar, cât şi referitor la condiţiile de lucru şi relaţiile interpersonale”, a precizat Răzvan.  

Află ce fel de muzică ascultă Răzvan şi ce fel de sport practică din săptămânalul ADS Hunedoara de astăzi!

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite