Palatul administrativ din Centrul Vechi al Hunedoarei va fi renovat. Ce schimbări va aduce investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Administrativ din Hunedoara intră în renovare. Lucrările vor costa aproape 740.000 de lei şi vor fi finanţate de municipalitate.

Palatul administrativ care găzduieşte sediul Primăriei Hunedoara va intra în renovare. Vor fi reabiltate holurile şi grupurile sanitare ale clădirii construite la mijlocul anilor ’30, printr-o investiţie estimată la aproape 740.000 de lei.

„Se doreşte încheierea unui contract de lucrări pentru Amenajare holuri şi grupuri sanitare la sediul Primăriei municipiului Hunedoara, având în vedere că la sediul vechi al Primăriei Hunedoara nu s-au mai efectuat lucrări de reparaţii şi igienizarea holurilor de foarte mulţi ani, motiv pentru care este necesar a se efectua lucrări în acest sens, care vor consta în: gletuire şi zugrăvire pereţi şi tavan hol principal de acces şi casa scării, parter; - la holuri parter: demontare lambriu existent şi realizare placaj din PAL melaminat, plafoane suspendate din gips-carton prevăzute cu lumină perimetrală; - la holuri etaj: realizare placaj din PAL melaminat, plafoane suspendate din gips-carton prevăzute cu lumina perimetrală; - reabilitarea grupurilor sanitare; - reabilitarea instalaţiilor electrice de iluminat interioare”, se arată în proiectul investiţiei. Termenul de execuţie al contractului este de 6 luni. Clădirea mai este inclusă într-un proiect de reabilitare termică, pentru care municipalitatea a accesat fonduri europene.

Palatul Administrativ din Hunedoara a rămas, chiar şi după opt decenii de la inaugurarea sa, una dintre cele mai impozante construcţii din Hunedoara. Ridicat în forma literei H, în centrul istoric al oraşului, imobilul a fost finalizat în 1937, iar în prezent aici se află sediul primăriei. În anii interbelici, la subsolul clădirii a funcţionat arestul Poliţiei, iar restul spaţiilor erau folosite ca birouri ale Primăriei. Poliţiei, Judecătoriei şi Fiscului. Clădirea din centrul vechi al Hunedoarei a fost construită în urma unei înţelegeri dintre administraţia locală din Hunedoara şi Uzinele de fier, din 1935.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Secretele adăpostului antiatomic construit pentru a salva Hunedoara de bombele americanilor. Mega-construcţia subterană din vremea Războiului Rece

Tunelul secret de la Castelul Corvinilor care nu a fost descoperit vreodată: cât adevăr conţine controversata legendă

Faimoasa cale ferată construită de austrieci: s-au împlinit 115 ani de la inaugurarea mocăniţei din Hunedoara

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri