O nouă performanţă pentru liceenii de la Informatică: vor reprezenta România la Campionatul mondial de robotică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Nicolae Anghel.
FOTO: Nicolae Anghel.

Patru echipe de liceu vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică ce se va desfăşura la sfârşitul lunii aprilie 2019 în SUA.

Echipa RobotX, de la Liceul de informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara şi alte trei echipe de liceu din ţară vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică organizat la sfârşitul lunii aprilie 2019 în Detroit, Statele Unite ale Americii.

Cele patru echipe au fost desemnate în urma unei competiţii naţionale de robotică, organizată la Bucureşti în 23 şi 24 martie. Acestea sunt: Winning Alliance Captain: WattsUp, Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” – Câmpulung Muscel; Winning Alliance 1st Pick: Quantum Robotics, ICHB – Bucureşti; Inspire I: Robotx_HD, Liceul de Informatică „Traian Lalescu” – Hunedoara şi Inspire II: Xeo, Colegiul Naţional – „Horea, Cloşca şi Crişan” – Alba Iulia.

„Un nou sezon de muncă ne aduce o nouă performanţă: RobotX Hunedoara, campioană Inspire Award la BRD FIRST Tech Challenge Romania şi calificare la Campionatul Mondial de la Detroit ! Este rezultatul care reprezintă toată pasiunea, dedicarea şi munca depusă în construcţia robotului, realizarea caietului tehnic şi implicarea noastră în comunitate!”, a informat echipa RobotX, pe pagina sa de Facebook.

În august 2018, elevii din echipa RobotX Hunedoara au reprezentat România la cea de-a II-a ediţie a competiţiei globale de robotică FIRST Global Competition, care a avut loc în Mexic. După trei zile de concurs, echipa României, coordonată de profesorul de fizică Mircea Nistor, a câştigat medalia de aur, alături de echipele din Singapore şi Germania.


Vă recomandăm să citiţi şi:

„Perla“ de la ţară, cu 10 la Bac. „Mi-am împărţit timpul între pasiunea pentru informatică şi îngrijirea animalelor, să le ofer părinţilor mei o viaţă mai bună”

Premiantul de sâmbătă: Mircea Nistor, dascălul care îşi învaţă elevii să inoveze

VIDEO Premieră într-un liceu din Hunedoara: lecţie de nanotehnologie predată de cercetătorii din Silicon Valley

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite