Număr mare de cereri pentru obţinerea permiselor auto. Cât au de aşteptat cei care susţin examenele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada de înmatriculare a maşinilor în judeţul Hunedoara s-a redus cu câteva zile, însă hunedorenii care se programează la examenele pentru obţinerea permiselor auto au de aşteptat.

Perioada pentru înmatriculare a autovehiculelor, în judeţul Hunedoara s-a redus de la 29 de zile, în luna noiembrie, la 22 zile, în prima parte a lunii decembrie, potrivit unui raport al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara. Autorizaţia provizorie se eliberează după 24 de ore de la depunerea solicitării. În perioada 7 – 14 decembrie, în judeţul Hunedoara au fost efectuate 689 de înmatriculări şi 172 radieri pentru vehicule.

Faţă de anii trecuţi, perioada de aşteptare a celor care doresc să înmatriculeze maşini în judeţul Hunedoara s-a redus, iar numărul certificatelor de înmatriculare emise de S.P.R.P.C.I.V. Hunedoara a crescut. „Un aspect pozitiv în activitatea serviciului public comunitar a fost şi deschiderea centrului secundar din municipiul Petroşani începând cu data de 22 septembrie 2020, care permite preluarea dosarelor de înmatriculare/radiere şi autorizare provizorie a vehiculelor, fără ca solicitanţii să fie nevoiţi să parcurgă drumul de circa 90 de kilometri dintre Petroşani şi municipiul Deva”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Judeţului Hunedoara.

În perioada 7 – 14 decembrie au fost examinaţi la proba teoretică, pentru obţinerea permiselor de conducere 271 candidaţi (admişi 51,29%), iar la cea practică, 144 candidaţi (admişi 51,39%).

„Din cauza numărului foarte mare de solicitări, timpul de aşteptare pentru susţinerea probei teoretice este de 58 zile, iar pentru proba practică (oraş) este 70 zile. În urma unor măsuri ale Instituţiei Prefectului şi ale conducerii serviciului, este posibil ca începând cu luna ianuarie, timpii de aşteptare să se reducă”, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum trăiesc două femei în blocul fantomă din munţi: „La 79 de ani crăp lemne ca un bărbat tânăr” VIDEO

Secretele celor mai sinistre încăperi din Castelul Corvinilor. Unde se află locurile care dau fiori VIDEO

Povestea tragică a Evei, fetiţa cu HIV înfiată în 1990 de o familie de americani dintr-un orfelinat al Văii Jiului




 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite