Motivul stupid pentru care o grădiniţă din Hunedoara a fost mâzgălită cu mesaje de ură şi ameninţare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţă devastată în Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Grădiniţă devastată în Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

O grădiniţă din Hunedoara a fost vandalizată. Autorii distrugerilor au lăsat mesaje de ameninţare şi de ură pe faţada clădirii.

Un milion de euro au fost investiţi în modernizarea grădiniţei „Piticot” din Hunedoara, fonduri accesate de primărie prin programele Uniunii Europene.

VIDEO - GRĂDINIŢA DIN HUNEDOARA

Lucrările de reabilitare au ajuns într-un stadiu avansat, anunţa Primăria Hunedoara. 

Luni dimineaţă, 27 iunie, localnicii au observat însă că faţada recent zugrăvită a clădirii a fost devastată de persoane necunoscute, care par să fi fost revoltate de culori asemănătoare celor ale curcubeului, alese pentru decorarea ei: galben, portocaliu, roşu, violet, bleu-marin, albastru, verde. 

Pereţii exteriori au fost mâzgăliţi cu var, iar autorii vandalizării au lăsat mesaje de ură şi ameninţare (pe care le redăm întocmai, gramatical): „Copii noştri nu sunt homosexuali” şi „Gunoaie globaliste, nu mai vopsiţi în culori. Anti LGBTQ. Vă dăm foc”. Autorii se referă la faptul că grădiniţa a ales curcubeul, care este adoptat ca simbol universal al diversităţii sexuale. 


Grădiniţa vandalizată. ADEVĂRUL

„Poliţia municipiului Hunedoara efectuează cercetări sub aspectul comiterii de distrugere şi ameninţare, în vederea identificării autorilor şi a luării măsurilor legale”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.


Grădiniţă devastată. Foto: Daniel Guţă ADEVĂRUL

gradinita devastata in hunedoara foto daniel guta adevarul

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara au informat că locurile vandalizate vor fi remediate, iar grădiniţa se află încă în şantier.


Grădiniţa din Hunedoara. ADEVĂRUL

gradinita devastata in hunedoara foto daniel guta adevarul

Ideea decorării faţadelor a venit chiar dinspre copii de 6 – 7 ani şi fost adoptată din dorinţa de a înveseli clădirea, de a o face mai prietenoasă cu cei mici încă de la primul contact vizual, informează Primăria Hunedoara.

„Un alt motiv pentru care s-a acceptat ideea a fost faptul că, aşa cum o ştim cu toţii, curcubeul reprezintă un simbol al speranţei (vă aduceţi aminte curcubeul desenat de copii şi afişat la ferestre la începutul pandemiei Covid?!). Pentru mine e cu atât mai greu de înţeles un astfel de gest cu cât şi din punct de vedere religios curcubeul este un element care apare şi în scrierile biblice ca semn al legământului făcut de Dumnezeu cu oamenii, imediat după potop. Pe de altă parte, de la bunici ştim că atunci când apare după ploaie, curcubeul promite linişte şi armonie dar şi înălţare spirituală pentru cel care crede în valorile creştine. Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, referitoare la simbolistica folosită de minorităţile sexuale. Din punctul nostru de vedere culorile vii sunt simbolul copilăriei iar curcubeul este un fenomen natural spectaculos care bucură privirea şi sufletul oricărei persoane (indiferent de apartenenţă socială, religioasă ş.a.m.d.)”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Modul în care a fost colorată faţada nu a avut şi nu are nicio legătură cu vreo dorinţă de a promova vreo comunitate anume, de niciun fel, ci doar cu dorinţa de a transforma o grădiniţă veche şi mohorâtă, construită în 1952, într-o grădiniţă modernă şi veselă (inclusiv din punct de vedere al aspectului exterior), a informat Primăria Hunedoara.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cerşetorii nomazi, aduşi cu microbuzele, ocupă străzile Hunedoarei. De unde vin grupurile de femei şi copii

Fostă bază secretă din Munţii Poiana Ruscă, înghiţită de natură. Locul de unde au fost lansate rachete în 1989 VIDEO

Adevăratul templu al dacilor. Locul secret de lângă Sarmizegetusa unde erau comorile de aur uluitoare, aduse zeilor

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite