Fenomen alarmant: 8% dintre elevii de liceu din judeţul Hunedoara au consumat droguri măcar o dată în ultimul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cannabis. Foto: DIICOT
Cannabis. Foto: DIICOT

Judeţul Hunedoara se confruntă cu un fenomen îngrijorător. Numărul elevilor consumatori de droguri a crescut alarmant, iar vârsta de debut a consumului a scăzut mult.

Mai mult de opt la sută dintre elevii de liceu din judeţul Hunedoara au consumat droguri cel puţin o dată în ultimul an, arată un raport prezentat de Prefectura Judeţului Hunedoara, după o întâlnire cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog, ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara. Numărul consumatorilor a crescut alarmant în ultimii ani, potrivit autorităţilor.

Tineri captivi în capcana devastatoare a etnobotanicelor: „De trei ori am fost dus, inconştient, în spital”

Capcana ingenioasă întinsă de un poliţist unor cultivatori ilegali de canabis. Cum au fost prinşi

Crima tânărului dependent de droguri. Ce pedeapsă a primit după ce şi-a măcelărit iubita cu un cuţit „Rambo”

„Potrivit celui mai recent studiu efectuat în judeţul Hunedoara, cei mai mulţi tineri consumă canabis, etnobotanice şi cocaină. Este destul de însemnat şi numărul celor care sunt consumatori de ecstasy sau medicamente fără prescripţie, pe care le combină cu alcool. Situaţia este cu atât mai complicată cu cât, pe piaţa din judeţul Hunedoara, au apărut noi substanţe psihotrope care sunt vândute tinerilor”, informează Prefectura Judeţului Hunedoara.

Vârsta de la care tinerii încep să consume droguri a scăzut la 12 ani, iar unul din 25 de liceeni  hunedoreni a consumat droguri cel puţin o dată în ultimele 30 de zile, mai arată raportul prezentat de instituţie.

Mărturiile unor consumatori de substanţe etnobotanice, în dosarele penale aflate pe rolul Tribunalului Hunedoara, arată amploarea fenomenului infracţional şi efectele grave pe care consumul substanţelor interzise le are asupra tinerilor.

„Mi s-a făcut rău de mai multe ori, am vomitat, de vreo trei ori mi-am pierdut conştiinţa şi am fost transportat cu ambulanţa la spital”, arăta un adolescent de 17 ani, audiat într-un dosar privind combaterea produselor etnobotanice şi a traficului de droguri.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Parângul, muntele care zgârie cerul, plin de istorii controversate. De ce i s-a spus „Triunghiul Bermudelor“ VIDEO

Buncărul invizibil din care erau dirijate cele mai devastatoare rachete. Secretul său, păstrat cinci decenii VIDEO

Secretele bazelor militare romane care înconjurau Sarmizegetusa. Rămăşiţele lor, vizibile din satelit

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite