Ministrul Transporturilor "pune biciul" pe constructori: în octombrie să circulăm pe autostrada Deva-Orăștie

0
0
Ministrul Nazare a cerut să se lucreze non-stop
Ministrul Nazare a cerut să se lucreze non-stop

Vizita -fulger a ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare pe tronsonul de autostradă Deva-Orăștie a fost finalizată cu un îndemn pentru constructori. MInistrul le-a cerut acestora să lucreze șapte zile din șapte și să finalizeze acest tronson cu patru luni în avans.

Zece minute. Atât a durat vizita de ieri, a ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare pe șantierul autostrăzii Deva-Orăștie. În fața panoului pe care era amplasat proiectul autostrăzii, ministrul a avansat luna octombrie ca termen de finalizare a tronsonului de autostradă Deva – Orăştie, recomandându-le constructorilor să lucreze pe trei schimburi şi pe întreaga durată a săptămânii. „Dorim ca în octombrie să putem deschide circulaţia pe acest tronson în condiţii de siguranţă. Pentru a atinge acest obiectiv va trebui să se lucreze în trei schimburi, şapte zile din şapte. Le-am atras atenţia încă o dată constructorilor asupra termenului de octombrie 2012. Am făcut eforturi anul trecut pentru a extinde memorandumul ISPA pentru această lucrare şi, dat fiind faptul că la sfârşitul anului el expiră, vor trebui să se concentreze ca în octombrie să putem deschide circulaţia pe toţi cei 32 km ai tronsonului Deva – Orăştie. Voi fi cu ochii pe ei. Va fi o premieră pentru o lucrare ISPA”, a precizat Nazare.
Pe de altă parte, în discuţiile purtate cu managerul de proiect, ministrul Alexandru Nazare a fost informat că terasamentele pentru autostradă sunt executate în proporţie de 60 la sută, în timp ce lucrările la poduri sunt realizate în proporţie de 40 la sută. „Ce a fost mai greu a trecut, acum s-a ieşit la nivelul solului şi se lucrează pe elevaţii şi suprastructuri. Acum avem o poziţie foarte bună la partea de poduri. Sunt în grafic, la momentul de faţă. Se lucrează la fiecare pod”, a afirmat managerul de proiect al firmei Strabag, Laurenţiu Virginaş. Tronsonul de autostradă Deva-Orăştie are o lungime de 32,5 kilometri, va avea două noduri rutiere, 21 poduri şi 100 de podeţe. Principalul pod al tronsonului de autostradă va avea o lungime de 720 de metri, cu 12 deschideri şi cu două benzi pe sens. Graficul de execuţie al lucrărilor prevede ca segmentul Orăştie – Simeria Veche, în lungime de 17,7 km, să fie gata în august 2012, iar tronsonul Simeria – Deva, de 14,8 km, în luna februarie 2013. Valoarea lucrărilor este de 177,92 milioane euro, din care contribuţia Comisiei Europene este de 108,51 milioane euro, iar diferenţa este finanţare asigurată de Guvernul României.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri