Metodele de tortură ale jefuitorilor români din Germania: „au intrat noaptea în casa victimei, au legat-o şi au adus-o în şoc psihic, pentru a spune codul PIN al cardului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Un român acuzat că a făcut parte dintr-o bandă de jefuitori a fost capturat şi va fi predat autorităţilor germane. Aurel Pleşa (25 de ani) şi alţi doi preieteni de-ai săi au intrat în toiul nopţii pe fereastra locuinţei unei familii din Wachtberg, l-au legat şi torturat pe proprietar pentru a-l tâlhări.

Curtea de Apel Alba Iulia a pus în aplicare mandatul european de arestare eliberat pe numele lui Vasile Pleşa, un tânăr de 25 de ani acuzat de un jaf comis în Germania, în urma căruia victima s-a ales cu traume grave. În 20 noiembrie, Instanţa a dispus predarea românului arestat zilele trecute, „către autorităţile judiciare germane în baza mandatului european de arestare emis de Procuratura Bonn la data de 25 iulie 2017”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia.

Vasile Pleşa a fost acuzat că a intrat împreună cu doi prieteni în locuinţa unei familii din oraşul Wachtberg, din vestul Germaniei pentru a comite o tâlhărie.

„În noaptea de 12.07.2016, în jurul orelor 01:00, împreună cu alte două persoane au pătruns în dormitorul unei case din Wachtberg, pe geamul lăsat deschis, au imobilizat victima şi au ameninţat-o cu vătămări corporale, legând-o de încheieturile mâinilor şi solicitându-i bani şi bijuterii. Victima intimidată de făptuitori şi în stare de şoc psihic, a arătat o pungă cu acte în care se găsea un card bancar, iar la insistenţele şi ameninţările celor trei, a scris codul PIN pe o bucată de hârtie. Făptuitorii au mai sustras dintr-un dulap bijuterii (lănţişoare, inel şi brăţară), au imobilizat victima şi au legat-o cu o eşarfă peste faţă şi apoi au legat gleznele acesteia cu şireturile, prinzându-i şi unul dintre braţe, apoi au sustras din casa acesteia un portmoneu cu 25 de euro, bijuterii, telefoane mobile şi două sticle de vin”, se arată în dosar.

Pe numele românului a fost emis un mandat european de arestare de către autorităţile judiciare din Germania, pentru comiterea infracţiunilor contra proprietăţii prevăzute de Codul penal German şi pedepsite cu închisoarea de până la 15 ani, a informat instanţa.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Securistul din fruntea minerilor care au devastat Bucureştiul condamnă România la CEDO. Cum şi-a terorizat soţia ani la rând fără ca statul român să intervină

Angelica Bălşan, fosta soţie a unuia dintre cei mai temuţi securişti, Nicolae Cămărăşescu, implicat atât în Revoluţia din Decembrie 1989, cât şi în acţiunile represive asupra ziarului „România Liberă” din zilele Mineriadei din iunie 1990, a câştigat la CEDO procesul în care a acuzat autorităţile române că nu au protejat-o de violenţele la care a fost supusă de acesta.

Tatăl pervers care şi-a violat fiica de 16 ani a fost condamnat la închisoare. Eleva l-a reclamat la şcoală

Magistraţii l-au condamnat la închisoare pe bărbatul din Aninoasa care şi-a violat de mai multe ori fiica de 16 ani. Eleva nu a mai suportat abuzurile şi s-a plâns colegelor sale de clasă.

Drama prostituatei Mariana, „vânată” de un recidivist. Femeia gravidă în luna a noua şi fiica ei de 16 ani au fost violate de mai multe ori pe centura oraşului

Un caz ciudat a fost dezvălui de o anchetă penală, care a dus la condamnarea unui violator recidivist, de 31 de ani. Printre victimele sale s-au numărat două prostituate, respectiv o femeie însărcinată în luna a noua, şi fiica ei de 16 ani.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite