Medicii arestaţi în dosarul reţetelor ilegale cer eliberarea: încă un fost ofiţer SRI e acuzat că a sprijinit gruparea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii Elisavate Mezo şi Alina Popa şi farmacista Tatiana Făgădar sunt în arest. D.G.
Medicii Elisavate Mezo şi Alina Popa şi farmacista Tatiana Făgădar sunt în arest. D.G.

Doi foşti ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii au fost puşi sub învinuire în dosarul în care doi medici şi mai mulţi farmacişti şi oameni de afaceri din judeţul Hunedoara au fost acuzaţi că au prejudiciat statul român cu peste 3,3 milioane de lei, din tranzacţii frauduloase şi decontarea ilegală a unor reţete pentru bolnavii de cancer.

Cei zece hunedoreni arestaţi în dosarul supranumit „al mafiei halatelor albe” vor fi înfăţişaţi, în cursul zilei de joi, instanţei Tribunalului Hunedoara, care se va pronunţa faţă de cererea de prelungire a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele lor.

De aproximativ două luni, hunedorenii, printre care se numără doi medici oncologi, Alina Popa şi Elisaveta Mezo, şi fostul ofiţer al SRI, Călin Popa, se află în arest preventiv.

În dosar mai este cercetat un fost lucrător al SRI, pentru că ar fi intervenit pentru a-i sprijini pe unii dintre membrii grupării, în acţiunile lor ilegale.

“Inculpaţii Ban Dumitru şi Enuţă Adriana au apelat la învinuitul B.F. despre care cunoşteau că este fost lucrător SRI, pentru a „rezolva” problema legată de controlul efectuat în luna februarie 2012, de către Garda Financiară – secţia Alba,  la solicitarea DIICOT – BT Hunedoara. Ulterior inculpaţii Enuţă şi Ban Dumitru au adus la cunoştinţa celorlalţi membrii ai grupului infracţional demersurile iniţiate în vederea rezolvării problemei”, se arată într-o informare a Curţii de Apel Alba Iulia.
Călin Popa, arestat în cauză, a fost de asemenea lucrător SRI şi este acuzat că a sprijinit, la rândul lui, acţiunile membrilor grupării acuzate de infracţiuni economice.


“Din actele existente la dosarul cauzei a rezultat că inculpatul Popa Călin nu a avut doar o implicare minoră în săvârşirea faptelor de care sunt acuzaţi toţi inculpaţii, dimpotrivă, activitatea sa a fost mult mai vastă şi până în prezent nu a fost stabilită în totalitate toată această participaţie. Inculpatul a beneficiat de sumele de bani primite drept mită de inculpata Popa Alina Maura. Se consideră de către parchet că inculpatul, în calitatea sa de ofiţer S.R.I., a avut cunoştinţă de implicarea inculpaţilor în săvârşirea unor infracţiuni grave şi că nu a adus la cunoştinţă organelor de drept, dimpotrivă, s-a implicat în săvârşirea infracţiunilor. Această atitudine a inculpatului relevă pericolul social pe care-l reprezintă”, se arată în aceeaşi informare a Curţii de Apel Alba Iulia.

Hunedorenii au fost reţinuţi în luna aprilie pentru infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală si spălare de bani, in domeniul farmaceutic, iar instanţa a decis arestarea preventivă a acestora. Elisaveta Mezo şi Alina Popa, cei doi medici oncologi de la Spitalul Judeţean din Deva, sunt cercetate pentru că au semnat reţete medicale pentru bolnavi de cancer, care ulterior erau decontate ilegal de farmacişti.

Vă recomandăm şi:

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Nouă membri ai reţelei care fabrica reţete medicale false au fost arestaţi. Printre cei acuzaţi de crimă organizată este şi şefa PC Hunedoara, oncologi de la Spitalul Judeţean şi farmacişti

Doctoriţele arestate pentru că au prescris reţete false de sute de mii de euro au fost date afară din spitalul din Deva

VIDEO Medicii şi farmaciştii acuzaţi că au strâns peste trei milioane de lei pe seama bolnavilor de cancer rămân în arest

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite