Mărturia cutremurătoare a şamanului de la Sarmizegetusa Regia: tânăra salvată de îngeri după ce s-a aruncat de pe stânci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stephen Izreal, un canadian stabilit într-un sat din Munţii Orăştiei, nu departe de cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, a fost eroul unei întâmplări cu totul ieşite din comun. Stephen şi-a salvat prietena de la moarte „cu ajutorul îngerilor”, spune el, după ce tânăra, luată ostatică de o bandă de tâlhari în Ecuador, s-a aruncat de pe o stâncă, zdrobindu-şi trupul.

De doi ani, Stephen Izreal şi soţia sa, Teodora, locuiesc într-o casă aflată la câţiva kilometri de Sarmizegetusa Regia, după ce au decis să renunţe la viaţa din Canada pentru liniştea locurilor din ţinutul cetăţilor dacice.

Stephen (46 de ani) are o poveste neobişnuită. În Canada, bărbatul cu strămoşi indieni Mohawk era considerat un „vindecător” şi povesteşte că mii de oameni au venit la el pentru a fi ajutaţi. Pasionat de spiritualitatea civilizaţiilor străvechi, de medicină şi remedii naturiste, canadianul a călătorit în numeroase locuri sacre din lume, dar a ales în cele din urmă să rămână lângă Sarmizegetusa Regia, fascinat de cetăţile dacice.

Prizonieri pe muntele sacru
Una dintre călătoriile din trecutul său i-a adus o experienţă cutremurătoare. În primăvara anului 2012, Stephen şi prietena sa Laura au călătorit în Ecuador, iar unul dintre locurile vizitate a fost oraşul Vilcabamba, vestit pentru longevitatea locuitorilor lui. Aşezarea se află la poalele muntelui Mandango, despre care legendele vechilor incaşi spun că proteja aşezarea de calamităţi.

Cei doi au urcat pe muntele considerat sacru de localnici, iar la capătul unei expediţii de aproape trei ore, pe o potecă abruptă, au ajuns la crucea din vârful său. Au fost însă urmăriţi de trei bandiţi, înarmaţi cu macete şi pistoale, cu feţele acoperite de batiste. Bandiţii care le-au tăiat singura cale de întoarcere în apropiere de vârf i-au descălţat pe cei doi canadieni şi i-au percheziţionat de bani. Unul dintre ei i-a certut lui Stephen să coboare în grabă la camera de hotel în care cei doi erau cazaţi şi să revină cu 3.000 de dolari, căci, dacă nu va aduce banii în două ore, prietena sa va fi ucisă.

image

Desculţ, bărbatul a coborât spre oraş, în timp ce Laura a rămas prizoniera bandiţilor. După plecarea însoţitorului ei, însă, hoţii au lovit-o pe tânără şi au încercat să o violeze, sub ameninţarea macetelor. Laura a reuşit să scape din mâinile lor şi a ajuns pe marginea prăpastiei ce se deschide din vârful muntelui Mandango. Văzând că arede ales să fie batjocorită de cei trei şi apoi ucisă ori să se arunce în gol spre moarte, a ales să sară de pe stâncă. S-a prăbuşit de la aproape 20 de metri şi s-a rostogolit apoi aproape 100 de metri, zdrobindu-şi trupul de stânci şi bolovani. Şi-a fracturat coloana, gâtul, bazinul, braţele şi femurul şi doar un miracol, spune Stephen, a salvat-o.

„Când a trebuit să o las pe munte, pentru a coborî şi a le aduce oamenilor care o ţineau ostatică banii pe care mi-i cereau, am început să mă rog. Atunci mi-au apărut în faţă doi îngeri, cel căruia i se spune Uriel şi un altul, numit Metatron. Aceşti doi arhangheli mi-au spus că ea va sări de pe stâncă, pentru că altfel cei care au luat-o prizonieră o vor viola şi o vor ucide. M-am rugat ca ea să nu moară, spunându-le că vreau să trăiască. Îngerii mi-au spus că dacă vreau acest lucru va trebui să merg într-o călătorie dificilă, care însă o va ajuta să se vindece. Am început să fug spre munte, ştiind că ea se prăbuşise. Văzusem, în mintea mea, cu ajutorul celor doi îngeri, căderea Laurei, şi pe arhangheli în jurul ei. Dar îngerii au nevoie de un trup fizic prin care să lucreze şi uneori să ajute o persoană”, a relatat Stephen, pentru adevarul.ro.

image

Vindecată „cu ajutorul îngerilor”
A ajuns în cele din urmă în locul în care tânăra zăcea zdrobită de căderea pe o distanţă de peste 100 de metri. A găsit-o ţipând de durere şi de nelinişte, strigând după ajutor. „A strigat <<Ajută-mă, Ajută-mă, vreau să trăiesc>>. Îmi amintesc că unul dintre îngeri, Uriel, mi-a spus să pun una din mâini pe gâtul ei, iar Metatron mi-a spus să pun cealaltă mână pe stomacul ei. Am simţit aceşti îngeri lucrând prin mine. Energiile lor treceau prin mâinile mele, spre gâtul şi stomacul ei. Nu ştiam atunci motivul pentru care aceşti doi îngeri au lucrat în cele două locuri, dar acest lucru avea să capete sens mai târziu”, a povestit Stephen. Laura avusese fracturi grave în zona gâtului şi a bazinului.

image

Tânăra a fost coborâtă cu o targă de pe munte, iar în cele din urmă a fost adusă la un spital din zonă, un loc în care însă medicii refuzau să o trateze corespunzător în aşteptarea recompenselor. Durerile insuportabile o făceau să ţipe şi să plângă, fără oprire, în nopţile petrecute acolo, povesteşte Stephen. „Îmi spunea că simte că oasele ei sunt cu toate rupte şi că şoldurile i se mişcă nelalocul lor, că vertebrele şi corpul îi sunt zdrobite. Se plângea că medicii nimic pentru a o ajuta. Eram ţinuţi ca ostaticii în acel spital şi tot ce puteam face era să mă rog foarte puternic, îngerilor, lui Dumnezeu, să fim scoşi din acel spital şi duşi undeva unde ea putea fi tratată”, a relatat Stephen.

image

Semnele fracturilor au dispărut
Câteva zile mai târziu, dorinţa i-a fost împlinită şi însuşi preşedintele Ecuadorului a sunat la spital, pentru a-i împărtăşi canadianului regretul faţă de incident.

„În acele zile am găsit o plantă foarte specială, care creştea în acea zonă, cu proprietăţi vindecătoare miraculoase. Am luat cristale şi în timp ce ea era în spital am pus ulei din acea plantă pe corpul ei, împreună cu cristalele şi m-am rugat pentru ea, îngerii îndumându-mă în acele zile. În faţa spitalului erau oameni care se rugau şi făceau ritualuri pentru noi, iar medicii, care i-au lăsat şi pe vindecători să o ajute, se îngrijeau la rândul lor de ea. I-au pus o un guler cervical în jurul gâtului şi şuruburi pentru a-i ţine oasele împreună. Iar treptat, pentru că era şi foarte tânără, având astfel imunitatea ridicată, s-a însănătoşit. Într-una din zile a reuşit să se ridice din pat, iar o lună mai târziu, i-au fost scoase şuruburile metalice din corp şi proteza din jurul gâtului. Am revenit cu Laura în Candada, iar în urma examinării medicale, doctorii au observat un lucru care i-a şocat. Se vindecase complet. Corpul său căpătase mobilitatea totală şi nu mai avea niciun semn al fracturilro suferite. Nu le venea să creadă ce vedeau”, a povestit Stephen Izreal.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum au fost găsite cetăţile strămoşilor noştri. Goana după aur din secolul XIX a scos la suprafaţă Sarmizegetusa Regia

Vestea descoperirii unor tezaure preţioase de aur, ascunse sub ruinele unei aşezări misterioase din munţi a condus în secolul al XIX-lea la descoperirea templelor Sarmizegetusei Regia. Timp de peste patru secole, localnicii credeau că rămăşiţele actualei Ulpia Traiana Sarmizegetusa reprezentau fosta capitală a Daciei, distrusă de romani.

Ţăranul care a găsit o cruce misterioasă la poalele Sarmizegetusei: „Un spirit a apărut în vis şi a poruncit s-o dezgrop“

O familie din Grădiştea de Munte, satul „comorilor” din Munţii Orăştiei, aflat chiar la poalele Sarmizegetusei Regia, a scos la iveală o cruce misterioasă cu simboluri ciudate. Capul familiei, Sturdza Savu, susţine că descoperirea a avut loc după ce a visat un personaj divin care i-a poruncit, mai multe nopţi la rând, să dezgroape monumentul.

Iulian Ceia, „creierul” grupărilor de traficanţi ai comorilor dacice, a fost prins în trafic. Povestea controversatului interlop, urmărit internaţional din 2014

Iulian Ceia, considerat de anchetatori „creierul” unor grupări infracţionale specializate în traficul de comori dacice furate din Munţii Orăştiei, a fost găsit de autorităţi, după trei ani de la darea sa în urmărire internaţională. Direcţia Generală a Poliţiei Bucureşti a confirmat că Iulian Ceia a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite