Manager de spital dat afară de şeful CJ: „Sanatoriul avea o targă pe care se transportau şi pacienţii vii şi morţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţi la Sanatoriul din Geoagiu.
Pacienţi la Sanatoriul din Geoagiu.

Dorel Bretean, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu, instituţia aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, va fi dat afară, potrivit anunţului făcut joi de Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Printre reproşurile aduse acestuia este că în spital se folosea o singură targă, atât pentru transportul pacienţilor, cât şi pentru cel al decedaţilor.

Un control efectuat, miercuri, de conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara şi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu va duce la demiterea managerului Dorel Bretean, susţine şeful CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Laurenţiu Nistor susţine că va propune înlocuirea acestuia Consiliului de Administraţie al unităţii medicale, după ce va primi raportul inspectorilor sanitari.

„Nu cred că un astfel de manager mai poate sta pe post. Dacă nu este interesat ca în spital să fie condiţii corecte, legale, nimeni nu va mai sta manager”, a precizat Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. 

Unul dintre reproşurile pe care şeful Consiliului Judeţean Hunedoara i le-a adus managerului sanatoriului din Geoagiu a fost legat de transportul pacienţilor. „Vă vine sau nu să credeţi, în sanatoriu există o singură targă, cu care se transportă atât pacienţii vii, cât şi morţii. Cum se poate simţi un pacient în viaţă, când trebuie să fie transportat cu aceeaşi targă cu care se duc cei care mor aici?

Control la spital

Laurenţiu Nistor a susţinut că a efectuat controlul la sanatoriul din Geoagiu, în urma unor reclamaţii primite de la cinci „persoane fizice”, în urmă cu o săptămână, dar şi a unei „anonime”.

hunedoara

„Am primit un plic, băgat sub uşă la mine, iar când l-am desfăcut, uitaţi ce scrie: la blocul alimentar – bucătărie, condiţiii improprii de preparare a hranei pentru pacienţi, din cauza gradului mare de uzură al unor echipamentelor şi al veselei şi pentru că nu se face curăţenia şi dezinfecţia la timp. În 2015, s-a achiziţionat o maşină de spălat vase, profesională, dar nici până acum nu a fost pusă în funcţiune, lucru care s-a confirmat în urma inspecţiei noastre. În sufragerie şi în sala de mese nu a funcţionat apa caldă, de mai bine de un an, funcţionând doar apa rece. Ospătarii, bucătarii, care se ocupă şi de spălatul veselei, sunt nevoiţi să transporte apa caldă, de la etaj, cu liftul cu care transportă mâncare, spălând vesela în condiţii improprii, fără a mai efectua corespunzător dezinfecţia veselei care a intrat în contact cu persoana care este cu boli”, a relatat Laurenţiu Nistor.

„Aceste deficienţe nu le putem considera strict în acest sens, pentru că noi suntem într-un proces de reabilitare, reparaţii capitale la complexul medical, spălătorie, bucătărie, morgă şi capelă. Reparaţiile au început cu partea din spate a clădirii unde sunt spitalizaţi bolnavii cu TBC pentru că ei au o perioadă de spitalizare foarte lungă. În privinţa bucătăriei, este adevărat că trebuie îmbunătăţite puţin lucrurile, sunt prevăzute aceste investiţii şi sperăm să le executăm cât mai repede. Programul de reparaţii este finanţat în proporţie de 95 la sută de Ministerul Sănătăţii, iar banii de la Guvern vin foarte, foarte greu”, declara Dorel Bretean, managerul Sanatoriului, în urma controlului.

Sanatoriul din Geoagiu a fost înfiinţat în anul 1908.


Vă recomandăm şi:

Coşmarul de la Urgenţele Spitalului din Hunedoara. Ce reclamă pacienţii care aşteaptă ore întregi pentru a fi trataţi

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului municipal Hunedoara, una dintre cele mai solicitate din ţară a devenit ţinta nemulţumirilor. Numeroşi pacienţi au reclamat că sunt nevoiţi să aştepte zeci de minute, chiar ore pentru a fi trataţi de medic. Conducerea spitalului afirmă că problemele sunt cauzate de fluxul prea mare de pacienţi, mulţi veniţi din afara municipiului.

Un spital TBC din Hunedoara este în pericol din cauza defrişărilor masive. Pădurea din jurul sanatoriului a dispărut

Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad se află într-o situaţie delicată, din cauza defrişărilor de pădure care au loc în imediata vecinătate a unităţii medicale. Aproape trei hectare de pădure de brad şi fag din jurul sanatoriului au fost rase până în prezent, iar conducerea unităţii face un apel la oprirea defrişărilor.

Nicuşor Ştefan, managerul Spitalului din Hunedoara, a demisionat din funcţie. Alţi doi directori din spital l-au urmat

Conducerea Spitalului municipal din Hunedoara a demisionat, marţi. Nicuşor Eduard Ştefan, managerul instituţiei, a declarat că a luat decizia în urma unei discuţii cu primarul Hunedoarei. De asemenea, au demisionat şi directorul medical dr. Carolina Radu, precum şi directorul de îngrijiri Claudia Şuteu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite