Jurnaliştii britanici au recunoscut gafa în ştirea ciudată despre leul scăldat de un tânăr într-o piscină din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul britanic The Telegraph a eliminat articolul  în care reporterii susţineau că proprietarul unor lei din Hunedoara face baie împreună cu aceştia. Jurnaliştii s-au convins că filmuleţul care a stârnit ironii nu a fost realizat în Hunedoara.

În urmă cu o săptămână  The Telegraph, unul dintre cele mai importante cotidiane din Marea Britanie, a publicat o ştire bizară, în care reporterii afirmau că proprietarul unor lei din Hunedoara face baie împreună cu aceştia. Articolul a stârnit numeroase controverse, însă în cele din urmă, convinşi că imaginile video nu au fost realizate în Hunedoara, cei de la The Telegraph au eliminat articolul de pe pagina de internet a publicaţiei.

În ştirea însoţită de un filmuleţ, redactorii susţineau că în Hunedoara s-au petrecut lucruri cu totul ieşite din comun. „Secvenţele video bizare în care un leu şi proprietarul său se joacă într-un bazin de înot din Hunedoara, România, au fost publicate. Filmate mai devreme în această săptămână, imaginile arată un bărbat care deţine doi lei şi postează imagini despre viaţa acestora pe Instagram, îmbrăţişând animalele în piscina sa. La un moment dat, omul chiar sărută leul şi este lins pe faţă de animal. Nu este tocmai o privelişte comună”, scriau reporterii de la The Telegraph, publicând imaginile video.

„Dacă mâine proprietarul leului va fi mâncat de acesta, nu aş învinovăţi animalul. Lăsaţi leii în sălbăticie”, a fost  unul dintre numeroasele comentarii primite de ştirea publicată pe site-ul coti­dia­nului britanic. „Aceşti români şi animalele lor de casă…”, a comentat un alt cititor. Autorităţile locale din municipiul Hunedoara precizau că este aproape imposibil ca leii din imagini să aparţină unui proprietar care locuieşte în Hunedoara.

image

Vă recomandăm şi:

Povestea vânătorii de urşi care a făcut înconjurul lumii. Cum l-au împiedicat românii pe prinţul Rudolf să facă prăpăd în pădurile din Transilvania

Vânătoarea de urşi organizată în toamna anului 1888 de prinţul Rudolf al Austriei Transilvania a făcut înconjurul lumii. Chiar şi ziare ca The New York Times au relatat despre cum a eşuat arhiducele austriac în pădurile transilvane. Românii au reuşit să scape de la moarte animalele ţintite de suita regală.

Vânătorul care a oripilat România: s-a lăudat că a ucis-o „pe bunica lu’ Bambi”, cu un glonte în inimă: „Ăsta-i talentul!”

Sorin Lucaci, un vânător în vârstă de 44 de ani, a stârnit valuri de indignare după ce s-a fotografiat alături de animalele ucise şi a postat fotografiile pe Internet, lăudându-se cu prăzile sale. „Ăsta-i talentul”, a scris bărbatul, mândru că a omorât o căprioară, cu un glonte tras în inimă.

Enigmele matriţei din Sarmizegetusa Regia: de unde provin lupii înaripaţi şi ce simbolizează fioroşii grifoni, ilustraţi pe artefactul antic, unic în lume

Matriţa de la Sarmizegetusa Regia, considerată printre cele mai valoroase piese arheologice descoperite în ultimele decenii în România, ascunde enigme care până în prezent nu au putut fi descifrate. Unele dintre ele sunt legate de prezenţa animalelor fabuloase încrustate în artefactul antic din bronz: grifoni cu capete de lup şi cozi de leu, înfăţişări extrem de rare în arta popoarelor din Antichitate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite