Înotătorul Avram Iancu a abandonat traversarea lacului Balaton. A avut probleme de sănătate şi risca să se înece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avram Iancu a fost scos din apă pentru că risca să se înece                                             Foto: Facebook
Avram Iancu a fost scos din apă pentru că risca să se înece                                             Foto: Facebook

Înotătorul Avram Iancu a abandonat joi, 4 august, traversarea lacului Balaton, din Ungaria, din motive de sănătate, anunţă Agenţia de presă Rador.

Bibliotecarul din Petroşani a fost scos din apă de către echipa sa după 21 de ore şi 21 de minute de înot continuu, după ce a reuşit să parcurgă 28,8 kilometri. 

Abandonul a fost cauzat de problemele de sănătate apărute la stomac. Înotătorul a mărturisit într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că ultimele trei ore, din cele 21 petrecute pe lac, au fost de-a dreptul „agonizante”: 

„Vă anunţ cu tristeţe în suflet că stomacul meu m-a trădat. 

Am încercat din răsputeri să ating măcar obiectivele intermediare ale înotului.A fost imposibil. 

După 21 de ore de înot în care ultimele 3 au fost agonizante a trebuit să fiu ridicat pe barcă. Inecul era iminent. Fără combustibil nicio maşină nu poate sa meargă cu atât mai mult un om care nu mai primea nici un fel de aliment“.

În iulie a devenit primul român care a traversat înot Canalul Bistrol 

Avram Iancu a fost ridicat în barcă de echipa de către echipa sa din cauza riscului iminent de înec.

Înotătorul a reuşit să traverseze în urmă cu aproximativ trei săptămâni canalul Bristol. Acesta a devenit primul primul român care a traversat înot Canalul Bistrol.

Cursa bibliotecarului din Petroşani s-a desfăşurat după toate regulile de marathon swim, fiind supravegheată de „Bristol Channel Association“, o organizaţie care guvernează înotul în acest canal.

A primit titlul de „Performance of the Year”

Avram Iancu a reuşit o serie de performanţei remarcabile. Acesta a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în vara anului următor a înotat pe întregul curs al Dunării, de la izvoare şi până la vărsare, pe o distanţă de 2.860 de kilometri. Sportivul a reuşit şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, înotând 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Anul acesta, Avram Iancu a obţinut titlul de „Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA), pentru că, în anul 2021, a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră mondială.

Vă recomandăm să mai citiţi şi 

Accident mortal pe Transalpina. O autoutilitară s-a răsturnat într-o curbă. Şoferul a decedat

Recensământ „măsluit”, ca să nu se reducă personalul din primării şi salariile angajaţilor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite