Începe marea bătălie pentru un post de cadru didactic titular în învăţământul hunedorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.300 de hunedoreni s-au înscris, anul acesta, la examenul de titularizare. Concurenţa este extrem de mare, întrucât au fost scoase la concurs doar 105 posturi. După examinarea practică a candidaţilor, care a avut loc săptămâna trecută, astăzi, va avea loc evaluarea teoretică. Examenul se va desfăşura în două centre din municipiul Deva.

CITEŞTE ŞI:

Doi candidaţi au fost prinşi cu fiţuici la examenul de titularizare

Concurenţă acerbă la examenul de titularizare

Profesorii au arătat cât sunt de buni la practică

Concurenţa cea mai mare se înregistrează la informatică, unde a fost scos la concurs un singur post pentru care se luptă 48 de candidaţi. Lista materiilor şcolare la mare căutare este completată de geografie, limba engleză, precum şi limba şi literatura română. Situaţia este similară şi în ceea ce-i priveşte pe învăţători.

Paradoxal, pentru matematică nu a fost scos la concurs niciun post, în condiţiile în care s-au înscris 50 de candidaţi. Notele pe care le vor obţine în urma examenului vor conta însă la repartizarea posturilor de profesori suplinitori calificaţi.

Pentru a elimina orice tentativă de fraudă, de data aceasta profesorii vor fi identificaţi pe baza unor coduri de bare care vor fi aplicate, cu autocolante, pe fiecare lucrare în parte.

Examenul va avea loc la Colegiul Naţional „Decebal”, respectiv la Colegiul „Dragomir Hurmuzescu”, ambele din Deva.  Primele rezultatele vor fi afişate în 18 iulie, iar cele finale în 22 iulie, după rezolvarea eventualelor contestaţii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite