Imaginea tristă din centrul Hunedoarei: o copilă de şase ani e trimisă la cerşit în toiul nopţii, pentru a-şi ajuta frăţiorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copila lăsată să cerşească la ore târzii stârneşte nemulţumirea localnicilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Copila lăsată să cerşească la ore târzii stârneşte nemulţumirea localnicilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Centrul municipiului Hunedoara oferă în multe seri un peisaj dezolant, chiar dacă străzile care îl traversează au fost împodobite cu perdele de luminiţe multicolore. Aşezată pe caldarâm, în faţa unui supermarket, o copilă de şase ani cerşeşte, spune ea, pentru fraţii săi, până la orele târzii ale serii.

Imaginea unei copile de şase ani, abandonată de familie la cerşit, în faţa unui supermarket din centrul Hunedoarei, a stârnit numeroase reacţii de revoltă din partea hunedorenilor. Minora, care le spune trecătorilor că a fost trimisă să ceară ajutor pentru fraţii ei mai mici, este pusă să cerşească, aşezată pe trotuar, până la orele târzii ale nopţii.

Gestul părinţilor fetei a stârnit nemulţumirea oamenilor, care le cer autorităţilor din Hunedoara să ia măsuri pentru a o ocroti.

„Copiii trebuie ocrotiţi la modul real de părinti sau de instituţiile abiltate. Acest mod de a creşte pe stradă cerşind e profund nociv şi nu trebuie încurajat”, este de părere Isabela.

Şi alţi localnici care au întâlnit-o pe copila aşezată pe caldarâm, cu o cutie cu o cutie cu monede în faţă, au reclamat lipsa de reacţie a autorităţilor şi, mai eles, gestul tutorilor fetei de a o lăsa în toiul nopţii să cerşească pe străzile Hunedoarei, chiar şi împodobite cu luminiţe de sărbători.

cersetoare

Vă recomandăm şi:

Maicile de la Prislop în ipostaze inedite. Ce fac călugăriţele la plecarea pelerinilor de la mormântul lui Arsenie Boca

Mănăstirea Prislop atrage zilnic mii de pelerini care vin din toate zonele ţării pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui Arsenie Boca. La orele serii, după plecarea ultimilor vizitatori, călugăriţele de la Prislop îşi continuă munca, având grijă ca a doua zi aşezământul să îi primească pe credincioşi la fel de îngrijit.

Jurnaliştii britanici au recunoscut gafa în ştirea ciudată despre leul scăldat de un tânăr într-o piscină din Hunedoara

Cotidianul britanic The Telegraph a eliminat articolul  în care reporterii susţineau că proprietarul unor lei din Hunedoara face baie împreună cu aceştia. Jurnaliştii s-au convins că filmuleţul care a stârnit ironii nu a fost realizat în Hunedoara.

Calvarul Iuliei, motociclista nenorocită de un şofer teribilist: tânăra a fost din nou operată şi va ajunge la o clinică din Bucureşti pentru o intervenţie dificilă

Iiulia Ţârlea, tânăra de 26 de ani rănită grav într-un accident de motocicletă, a rămas internată la secţia de Anestezie şi terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Deva. A suferit alte două operaţii, după cele în urma căreia i-a fost amputat piciorul, şi va fi transportată la o clinică din Bucureşti.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite