FOTOGALERIE: Tânărul găsit mort într-o prăpastie din Munţii Şureanu a fost Nicholas Dimăncescu, fiul unui diplomat român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care a decedat după ce a căzut într-o râpă adâncă de peste 50 de metri, în Munţii Şureanu este Nicholas, fiul consulului onorific al României în Statele Unite, Dan Dimăncescu. Tânărul în vârstă de 26 de ani era regizor de profesie şi a urcat în munţi pentru a filma un documentar despre daci. 

Trupul neînsufleţit al tânărului Nicholas Dimăncescu a fost găsit în cursul acestei dimineţi de echipele de salvamontişti aflaţi în căutarea lui pe Munţii Şureanu.

Dispariţia acestuia a fost semnalată duminică seara de grupul care îl însoţea în realizarea unui documentar despre obiceiurile dacilor.

Găsit a doua zi decedat
„Una dintre echipele de jandarmi montani pornite în căutarea tânărului rătăcit în Munţii Şureanu a găsit trupul acestuia, care nu mai prezenta semne vitale. Tânărul a căzut într-o prăpastie de la o înălţime de 40-50 metri”, a precizat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

image

Nicholas, regizor de profesie, urcase în munţi însoţit de tatăl său Dan Dimăncescu care este consulul onorific al României în Statele Unite, şi de câţiva apropiaţi pentru a filma al treilea său documentar.

A fost prins de furtună
Duminică seara, Nicholas a urcat pe o stâncă deasupra peşterii Cioclovina, unde a fost surprins de vijelia stârnită. Nu a fugit la adăpost, ci şi-a anunţat prientenii prin staţie că are de gând să filmeze natura dezlănţuită. Tânărul regizor a fost ucis tocmai de pasiunea căreia i s-a dedicat.


“Acţiunea de căutare a tânărului de 26 ani a fost una de amploare la care au participat 20 de jandarmi montani, 10 salvamontişti şi trei câini specializaţi în căutare de persoane”, a adăugat locotenentu Nicolae Răducu.

image
image

Salvamontiştii au fost anunţaţi prin staţie despre tânărul prins în mijlocul vijeliei, dar nu au mai avut ce face pentru a-l salva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite