FOTOGALERIE: Cartierul de lux din municipiul Deva, care nu cunoaște criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii cinci ani, peste o sută de vile au fost ridicate pe terenurile din zona Zăvoi, de la marginea municipiului Deva. Numai anul trecut, valoarea investițiilor estimată în construcțiile din Zăvoi a depășit zece milioane de euro, susțin analiștii imobiliari.

Zeci de vile de lux, aflate în construcție, ocupă terenurile cartierului Zăvoi de la marginea municipiului Deva. În ultimii cinci ani, pajiștile pustii au fost acoperite cu peste 100 de construcții.

Romii din Hunedoara îşi pun bogăţia pe seama tradiţiei

FOTOGALERIE: EXCLUSIV Imagini inedite cu Nicolae Ceauşescu, salvate dintr-o clădire părăsită a combinatului din Hunedoara

EXCLUSIV FOTOREPORTAJ: Ţiganii cumpără case vechi româneşti şi le transformă în palate cu turnuleţe

EXCLUSIV Povestea lui Superman Sava, ţigan de export cu nume de super-erou

Cartierul de fițe

“Numai anul trecut, valoarea investițiilor în construcțiile ridicate aici a depășit zece milioane de euro.

În ciuda crizei, prețurile terenurilor din Zăvoi nu au scăzut foarte mult.

În prezent, pentru un metru pătrat de teren în zonă, se plătește între 50 de euro și 120 de euro. Unele stabilimente ajung să valoreze peste 500.000 de euro”, susține Ovidiu Golomboș, expert imobiliar.

image
image
image

Azi dimineață, muncitorii lucrau de zor pe șantierele din Zăvoi. Isteria construcțiilor din cartierul de fițe, locuit de oameni cu funcții importante, nu a ținut cont de faptul că unele străzi nu au fost asfaltate încă, iar în alte yone ale cartierului iluminatulș public și chiar sistemul de canalizare lipsesc. 

image
image
image
image

“Aici nu se simte criza. De doi ani lucrez aproape fără întrerupere. Am pus umărul la construirea a trei vile imense”, a declarat Răzvan Oprean, un tânăr muncitor.  Bărbatul adaugă că pentru construirea stabilimentelor, viitorii proprietari nu s-au zgârcit la prețul materialelor de construcții, alegând cele mai scumpe produse.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite