FOTO Magistrala de gaze naturale Mintia - Brad în şantier. Primul kilometru a fost realizat. Când vor fi finalizate lucrările
0
Primul kilometru din magistrala de gaze naturale care va alimenta municipiul Brad a fost realizat, la scurt timp după începerea lucrărilor.
Constructorul magisstralei de gaze naturale Mintia – Brad a lansat la Brad primul tronson de material tubular din conducta magistrală care va racorda municipiul Brad la reţeaua de gaze naturale. Lucrările au început în urmă cu câteva zile.
„Mâine se va finaliza primul kilometru din acest mare şi foarte important proiect pentru dezvoltarea durabilă a municipiului Brad şi a întregii zone de nord a judeţului Hunedoara. Lucrările vor continua conform proiectului şi sperăm că pe parcursul derulării acestora să nu fie întâmpinate probleme majore”, informează primarul municipiului Brad, Florin Cazacu. În perioada următoare vor continua lucrările şi pe raza celorlalte localităţi de pe traseul magistralei de gaz metan.
Investiţie de 22,5 milioane de lei
Reţeaua de transport gaze naturale între Mintia şi Brad, în lungime de 35 de kilometri, va fi construită în următorul an şi jumătate, potrivit contractului de licitaţie publică al Transgaz. Compania a atribuit contractul pentru realizarea primei etape a conductei de transport gaze naturale Mintia – Brad – Ştei, respectiv tronsonul Mintia - Brad, din judeţul Hunedoara societăţii CIS Gaz. Termenul de execuţie al proiectului este de 16 luni.

„Obiectivul de investiţie proiectat se va amplasa pe teritoriul judeţului Hunedoara, în extravilan şi intravilan, pe teritoriile administrative ale localităţilor aparţinătoare comunelor Veţel, Şoimuş, Băiţa, Vălişoara, Luncoiu de Jos, Ribiţa şi municipiul Brad. Sursele de finanţare sunt asigurate din Fondurile proprii al SNTGN Transgaz SA (surse de finanţare prevăzute în Programul de modernizare investiţii al Transgaz SA pentru anii 2018-2019) iar valoarea contractului este în sumă de 22.455.347,20 lei fără TVA”, informa Prefectura Hunedoara. În prezent, brădenii au apă caldă şi căldură furnizate în sistem centralizat, de către centrala pe păcură sau au renunţat definitiv la acest serviciu, din cauza costurilor mari.


Vă recomansăm să citiţi şi: