FOTO Blestemul viiturilor: cum arată dezastrul de pe drumurile judeţene devastate de torenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Consiliul Judeţean Hunedoara.
FOTO: Consiliul Judeţean Hunedoara.

Viiturile au făcut pagube importante pe mai multe şosele din judeţul Hunedoara. Cele mai mari distrugeri au fost înregistrate pe şoselele din zona Bradului şi din Munţii Orăştiei.

GALERIE FOTO

VIDEO

Consiliul Judeţean Hunedoara a evaluat pagubele făcute de vitturile înregistrate la începutul săptămânii în judeţul Hunedoara.
Potrivit raportului instituţiei, Drumul Judeţean 706B Luncoiu de Jos – Stejărel – Luncşoara – Dumeşti – Sârbi a devenit impracticabil pe un sector, iar pe anumite porţiuni ale sale şoferii mai pot circula cu dificultate. Cea mai gravă situaţie este între satele Luncşoara şi Dumeşti, între km 7+950 – 12+550. Aici, drumul este complet blocat de aluviuni şi de zecile de trunchiuri de copaci aduşi de ape de pe versanţi. „Torenţii au distrus corpul drumului pe o distanţă de circa 300 m, iar pe mai multe porţiuni covorul asfaltic a fost deteriorat serios. Se circulă pe rută ocolitoare, pe drumul vicinal de la Visca la Luncşoara”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.


De asemenea, tot pe DJ 706B, de la km 0 la km 3+800 s-au constatat deteriorări ale asfaltului, distrugeri de acostamente în unele zone, fiind necesare consolidări ale malurilor şi zidurilor de sprijin. Între km 3+800 – 5+800, este o porţiune de drum pietruită care a fost spălată de ape. Tot aici, din cauza aluviunilor şi a buştenilor, cursul pârâului a fost deviat şi apa curge pe drum. Firma care asigură reparaţiile în zona Brad a început intervenţiile de urgenţă pentru curăţarea drumului şi redarea lui circulaţiei rutiere.

În Munţii Orăştiei, Drumul Judeţean 668 A spre Cetatea dacică Piatra Roşie a fost devastat de o viitură. Drumul fusese reparat recent. În zilele cu precipitaţii abundente, în lipsa lucrărilor de consolidare a malurilor şi a drenajelor, pârâul din vecinătate iese din matcă şi inundă împrejurimile. „DJ 668A Boşorod – Luncani – Alun a fost afectat serios de viituri. Drumul pietruit a fost rupt în trei locuri şi spălat de ape. Porţiuni întregi au fost  acoperite de aluviuni şi rădăcini aduse din amonte. De asemenea, malurile au fost rupte în mai multe locuri, inclusiv în zona zidurilor de sprijin”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Primăria comunei Boşorod a lucrat la degajarea părţii carosabile de rădăcini şi bolovani, urmând ca firma care asigură intervenţiile şi reparaţiile să deplaseze, la rândul ei, utilaje în zonă pentru refacerea părţii carosabile. 

Luni, precipitaţiile au măsurat până la 40 de litri pe metru pătrat în zonele de munte din vestul şi sudul judeţului,  şi au dus la producerea de viituri.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Reparaţii pe şoseaua spre Lacul Cinciş. Au întârziat o lună plombarea drumului plin de gropi spre zona turistică

Cele 10 şosele care vor fi modernizate pentru turişti. Drumul spre Lacul Cinciş şi cel al Mănăstirii Prislop sunt pe listă

VIDEO Cum se circulă pe scurtătura spre Mănăstirea Prislop, şoseaua construită între Lacul Cinciş şi Dealurile Silvaşului

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite