ÔÇ×Europeanul Anului 2010ÔÇť este o hunedoreanc─â n─âscut─â ├«n municipiul Or─â┼čtie

0
0
Ioana Matei a fost premiat─â ast─âzi la Bucure┼čti
Ioana Matei a fost premiat─â ast─âzi la Bucure┼čti

Iana Matei a fost recompensat─â de o revist─â de talie mondial─â pentru lupta sa ├«mpotriva prostitu┼úiei juvenile, dar ┼či pentru salvarea victimelor traficului de carne vie.

De la o adres─â secret─â din Pite┼čti, voluntarii organiza┼úiei ÔÇ×Reaching OutÔÇŁ salveaz─â vie┼úile copiilor care cad victime trafican┼úilor de fiin┼úe umane. ├Än fruntea lor este Iana Matei de 50 de ani, pre┼čedinta ┼či fondatoarea organiza┼úiei, care ┼či-a dedicat ┼či chiar riscat via┼úa pentru salvarea acestor copii.
Juriul format din cei 19 editori europeni ai revistei ReaderÔÇÖs Digest a desemnat-o pe Iana - ÔÇ×Europeanul Anului 2010ÔÇŁ. Premiul i-a fost ├«nm├ónat azi-diminea┼ú─â, la Bucure┼čti, la ora 11.00.

Primul premiant român

├Än cei 15 ani de tradi┼úie de c├ónd se acord─â aceast─â distinc┼úie, este pentru prima dat─â c├ónd laureatul este un rom├ón. ÔÇ×Este foarte important c─â o revist─â de talie mondial─â recunoa┼čte c─â traficul de fiin┼úe umane ┼či exploatarea femeilor reprezint─â probleme importante. M─â simt onorat─â s─â accept aceast─â distinc┼úieÔÇť, a declarat Iana Matei.

ÔÇ×├Än Rom├ónia, ├«n ultimii ani au fost aproape 200 de persoane condamnate anual pentru infrac┼úiunile de trafic de persoane, inclusiv trafic de minori. Pe de alt─â parte, exist─â o tendin┼ú─â de sc─âdere semnificativ─â a num─ârului de victime traficate ┼či exploatate, precum ┼či a cazurilor descoperite, ca efect al aplic─ârii politicilor publice ┼či al eficien┼úei cooper─ârii interinstitu┼úionale (na┼úionale ┼či interna┼úionale) ├«n domeniul combaterii, dar ┼či prin efortul unor oameni cum este doamna Iana MateiÔÇť, a spus Simona David, purt─âtor de cuv├ónt al Ministerului Justi┼úiei.

Din Hunedoara, ├«n Pite┼čti via Australia

Iana s-a n─âscut la Or─â┼čtie, jude┼úul Hunedoara. Crescut─â ├«n Transilvania, unde tat─âl ei era antrenor de fotbal, Iana merge apoi la Bucure┼čti pentru a urma cursurile Institutului de Pictur─â Bisericeasc─â, Sec┼úia Restaurare.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite