Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a primit 5.500 de doze de vaccin antigripal. Cum vor fi distribuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara a primit peste 5.500 de doze de vaccin antigripal. Ele vor fi administrate gratuit.

Peste 5.500 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, în cadrul campaniei anuale de vaccinare antigripală gratuită derulate de Ministerul Sănătăţii. Este prima tranşă primită de DSP Hunedoara în acest sezon. Dozele vor fi distribuite Serviciului de Ambulanţă, spitalelor şi centrelor rezidenţiale pentru persoane vârstnice. O altă tranşă de vaccinuri antigripale va fi distribuită în judeţul Hunedoara în a doua jumătate a lunii octombrie, informează Delia Băda, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat trei milioane de doze de vaccin gripal, pentru sezonul 2020 – 2021, o cantitate dublă faţă de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe etape. Campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii prevede imunizarea, cu prioritate, a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, cadre medicale, femei însărcinate.

Ea se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. Având în vedere situaţia epidemiologică, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziţioneze vaccinul în vederea imunizării. De asemenea, MS solicită unităţilor farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal. Respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esenţială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.


Mai puteţi citi şi:

Asistentele din ATI Orăştie şi-au retras demisiile. Doctoriţa rămâne pe poziţii: „Nu am pentru ce să dau explicaţii”

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Imagini înfiorătoare publicate de mama unei fetiţe de 5 luni, din spital: „Aşa ceva este de neconceput”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite