Defileul Jiului va fi redeschis circulaţiei în zilele libere de Rusalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restricţiile de circulaţie instituite pe DN 66 Petroşani – Bumbeşti Jiu vor fi suspendate în perioada 6 iunie – 10 iunie, potrivit unei informări a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Timp de cinci zile, din 6 iunie până în 10 iunie, Defileul Jiului (DN66, tronsonul Petroşani – Bumbeşti Jiu) va fi redeschis traficului rutier. Circulaţia pe sectorul de 30 de kilometri de şosea va avea loc în regim de şantier, a informat CNADNR. Şoferii sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră din zonă.

Defileul Jiului leagă judeţele Hunedoara şi Gorj, fiind cea mai scurtă rută dintre Petroşani şi Târgu Jiu. Şoseaua se află în reabilitare de aproximativ doi ani, iar pentru a preveni întârzierile, constructorii şi CNADNR au decis în luna martie ca traficul rutier să fie restricţionat pe defileu de luni până sâmbătă.

Astfel, până la sfârşitul verii, circulaţia prin Defileul Jiului, pe tronsonul Petroşani - Bumbeşti Jiu, este închisă în fiecare zi lucrătoare de dimineaţa de la ora 8.00 până seara la ora 20.00, cu execepţie între orele 12.00 şi 14.00.

Acuzaţi că au lucrat lent

În ciuda acestei măsuri, firmele care derulează proiectul de restaurare a şoselei au fost acuzate de şefii CNADNR că au lucrat lent şi nu au respectat termenele: până în luna mai constructorii au realizat doar 13,5 la sută din proiect, deşi ar fi trebuit să ajungă la 87 la sută din lucrările pe care trebuie să le finalizeze spre sfârşitul anului.

Consorţiul firmelor Copisa Constructora Pirenaica (Spania) - Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) - Coremi Inter (România) a contractat lucrările de reabilitare ale tronsonului rutier, aflat într-o stare de degradare vizibilă, iar proiectul finanţat de statul roman prin Ministerul Transporturilor are o valoare de 150 de milioane de lei. Reabilitarea şoselei care traversează Defileul Jiului a demarat în 2012 şi trebuie finalizată în acest an.


Vă recomandăm şi:

Şeful CNADNR, în vizită neanunţată pe şantierul de pe drumul Petroşani-Lainici:„Atmosfera era de Adormirea Maicii Domnului“              Narcis Neaga, şeful Conpaniei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a inspectat neanunţat şantierul de pe DN 66, pe tronsonul Petroşani - Lainici, unde circulaţia este închisă ziua, el remarcând că atmosfera de acolo era de „Adormirea Maicii Domnului“, muncitorii prezenţi la lucru fiind foarte puţini.

Valea Jiului e izolată de o alunecare de teren: traficul rutier pe DN 7A Brezoi – Petroşani a fost închis             O alunecare de teren produsă în zona Drumului Naţional 7A, care leagă judeţele Hunedoara şi Vâlcea prin Petroşani, a dus la închiderea traficului rutier în zonă. Şi Defileul Jiului, înter Petroşani şi Târgu Jiu, este închis pentru lucrri de modernizare.

Transalpina, încă o lucrare pierdută de firma Romstrade. Contractul va fi reziliat din cauza întârzierii execuţiei                Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va rezilia contractul cu firma Romstrade, care nu a încheiat anul acesta lucrările la şoseaua Transalpina, a declarat duminică directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi (CNADNR) Narcis Neaga.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite