COVID-19, Etapa a doua a vaccinării. Cum se pot programa la vaccin persoanele cu dizabilităţi din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doze de vaccin anti-Covid 19. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Doze de vaccin anti-Covid 19. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Etapa a doua de vaccinare anti-Covid începe de vineri, 15 ianuarie 2021. Primăria Deva a anunţat procedura pe care trebuie să o urmeze persoanele cu dizabilităţi, pentru a se putea programa la vaccin.

Primul medic vaccinat anti-COVID 19 în Deva: „Am făcut-o pentru că ne vrem vieţile înapoi” VIDEO


Persoanele cu dizabilităţi din municipiul Deva se pot programa în etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la medicul de familie, informează Primăria Deva.

Conform informaţiilor furnizate de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, medicii de familie vor întocmi listele cu cei care doresc să fie vaccinaţi şi le vor trimite la DSP pentru a fi centralizate.

„Pe baza acestor liste, devenii care nu se pot deplasa la centrele de vaccinare fixe înfiinţate în municipiul nostru, vor beneficia de unitatea mobilă. Ei vor fi anunţaţi din timp de reprezentanţii DSP Hunedoara despre data şi ora la care echipa mobilă va merge la domiciliul lor pentru a-i vaccina”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.

Startul înscrierii pentru etapa a doua de vaccinare COVID-19 se va da vineri, 15 ianuarie 2021.
 

În etapa a doua de vaccinare anti-Covid 19 au fost incluse:

Populaţia cu grad ridicat de risc: Adulţi cu vârsta peste 65 de ani; Persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.

Lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale: Personal cheie pentru funcţionarea instituţiilor statului (parlament, preşedinţie, guvern, ministere şi instituţii subordonate acestora); Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi a autorităţii judecătoreşti;

Personalul din sectorul economic vital: Procesare, distribuţie şi comercializare a alimentelor de bază (panificaţie, lactate, carne, fructe şi legume); Uzine de apă, epurare, transport şi distribuţie apă; Centrale electrice, producţie, transport şi distribuţie curent electric; Unităţi de producţie, transport şi distribuţie gaze; Unităţi de producţie, transport şi distribuţie combustibili lichizi şi solizi; Unităţi de producţie, transport şi distribuţie medicamente şi materiale sanitare; Transport de persoane şi mărfuri; Noduri feroviare, aeroporturi civile şi militare, porturi esenţiale; Comunicaţii (serviciul de telecomunicaţii speciale, radio şi televiziune naţionale); Personalul din unităţile de învăţământ şi creşe; 

Personalul poştal şi din servicii de curierat; Personalul cultelor religioase; Personalul din mass media care desfăşoară activităţi cu risc crescut de expunere la infecţia cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unităţi medicale); Personalul din domeniul salubrităţii şi deşeurilor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Unde vor fi cele 13 centre de vaccinare anti-COVID-19 pentru populaţie, din judeţul Hunedoara

Aproape 60 de centre de vaccinare anti-Covid-19 vor fi organizate în judeţul Hunedoara

Episcopia Devei şi Hunedoarei face apel către localnici pentru a dona sânge şi plasmă

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite