Ciupercile otrăvitoare au făcut prima victimă: un bărbat a murit intoxicat. Soţia şi fiul său au fost internaţi în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din Orăştie a fost adusă în stare gravă la spital, după ce a consumat ciuperci otrăvitoare. Un bărbat a murit, în urma intoxicaţiei.

Ciupercile otrăvitoare au făcut prima victimă în judeţul Hunedoara: un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Orăştie, care a fost adus la spital, în urma unei intoxicaţii cu ciuperci. Victima a fost internată în data de 3 iulie şi a decedat vineri, potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, după ce fusese transferat la o clinică din Timişoara.

Împreună cu el au mai ajuns în spitalul din Orăştie, şi apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, soţia sa de 49 de ani şi fiul în vârstă de 22 de ani, care au fost diagnosticaţi cu gastroenterocolită, în urma consumului de ciuperci.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara informează că intoxicaţiile cu ciuperci reprezintă o problemă medicală importantă din cauza frecvenţei crescute a acestora în acest sezonul bogat in precipitaţii, care favorizeaza dezvoltarea ciupercilor spontane, cât şi din cauza gravităţii acestor imbolnăviri. Ele sunt una dintre marile urgenţe medicale, deoarece reprezintă o treime din intoxicaţiile care se soldează cu deces atât la adulţi, cât şi la copii.

„Atragem atenţia populaţiei asupra riscului la care se expun persoanele care consumă ciuperci culese din mediul natural sau cumpărate de la persoane particulare. Având în vedere că este posibilă o evoluţie gravă, uneori letală a bolii, intoxicaţia cu ciuperci trebuie considerată o urgenţă medicală majoră, fiind obligatorie apelarea numărului de urgenţă 112 şi prezentarea imediată într-un serviciu medical de urgenţă”, arată reprezentanţii DSP Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Panică într-un sat din Hunedoara: 13 oameni au ajuns la Urgenţe după ce au consumat ciuperci otrăvitoare

Familia cu patru copii mici adusă în stare gravă la spital după intoxicaţia cu ciuperci a ieşit din comă

Patru copii şi doi adulţi au ajuns în stare gravă în spital. Familia din Deva s-a intoxicat cu ciuperci otrăvitoare

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite