Cine va mai răscumpăra tezaurul dacic furat din siturile cetăților din Munții Orăștiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întârzierile provocate în dosarele traficanților de comori privează statul român de recuperarea unor pagube de milioane de euro. Curtea de Apel Alba Iulia va hotărî dacă dosarul comorilor dacice de 4,5 milioane de euro va fi trimis la DNA sau procesul aflat în impas va fi reluat la Judecătoria Deva.

Hunedorenii care au fost trimiși în judecată în cel de-al doilea dosar al tezaurelor dacice furate din siturile arheologice au șansa prescrierii pentru unele dintre faptele de care au fost acuzați.

Cel mai avantajat dintre inculpați este chiar un comisar din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Alexandru Todorescu, fost ofițer de informații, acuzat de abuz în serviciu și de sprijinirea contra-informativă a braconierilor. Au trecut deja mai mult de patru ani de la perioada în care se presupune că acesta a comis infracțiunile, iar întârzierea finalizării anchetei îl apropie de termenul de prescriere a pedepsei. 

Tezaurul dacilor, sub bocancul braconierilor

Comori dacice urmărite şi vândute pe Internet

Procurorii au cerut pedepse maxime şi daune de 6,6 milioane de euro în dosarul "comorilor dacice"

Căzut sub blestemul comorilor: Florin Râmbetea a povestit cum i-au schimbat brăţările dacice destinul

Deși prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la 4,5 milioane de euro în procesul traficanților de comori, judecarea cauzei a intrat în impas, iar dosarul este pe cale de a fi trimis din nou la procurori, pentru ca ancheta să fie refăcută. 

“Soluția în această cauză o va da, la sfârșitul acestei luni, Curtea de Apel Alba Iulia, pe rolul căruia a ajuns dosarul penal. Instanța urmează să decidă dacă admite recursul introdus de Parchet la decizia prin care Judecătoria Deva a admis refacerea anchetei de către DNA, întrucât în cauză au fost cercetați doi polițiști”, a afirmat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanței din Alba-Iulia.

image

Citește articolul pe larg de astăzi, în numărul 21 al săptămânalului ADS Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite