Cei mai frumoşi români. Poliţistul Florin Bolosin a înfiat doi copii şi s-a luptat pentru pruncul lepădat în ghenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Bolosin, alături de familia sa. FOTO: Marius Peptan.
Florin Bolosin, alături de familia sa. FOTO: Marius Peptan.

Florin Bolosin s-a implicat din suflet în cazul cutremurător al pruncului abandonat într-un tomberon, de propria mamă. Este poliţist în Deva, iar la auzul veştii că nou-născutul a fost găsit în containerul de gunoi, mai mult mort decât viu, a pornit imediat spre Petroşani, cu gândul de a-l salva. A vrut să îi ofere o familie copilului, una din care mai fac parte doi copii înfiaţi de poliţist.

Florin Bolosin (41 de ani) lucrează de aproape 20 de ani în cadrul Poliţiei, dar ceea ce îl face special este dragostea pe care o împărtăşeşte pentru semenii săi. A înfiat doi copii abandonaţi la scurt timp după naşteri şi a făcut tot ce a putut pentru a-l adopta pe pruncul care în luna mai a anului trecut a fost aruncat într-un container de gunoi de propria mamă. Poliţistul este creştin practicant şi merge în bisericile din întreaga ţară pentru a le mărturisi oamenilor cât de important este ca fiii şi fiicele lor să aibă parte de dragostea părintească. Aceeaşi dragoste l-a făcut să nu stea niciun moment pe gânduri, în dorinţa de a salva copilul din Petroşani pe care mama sa a fost la un pas să îl ucidă, la scurt timp după ce-l născuse.

Drama copilului aruncat la gunoi
În 23 mai 2013, o tânără de 21 de ani din Petroşani îşi lepădase pruncul abia născut, într-un tomberon de pe Strada Saturn. Femeia se temea că va fi părăsită de concubin, în cazul în care acesta ar fi aflat că ea este însărcinată, iar tatăl copilului purtat în pântece este un alt bărbat decât iubitul ei. A plănuit astfel să ascundă sarcina faţă de apropiaţii săi şi a reuşit, purtând haine largi şi izolându-se de prieteni şi familie. La scurt timp după ce a născut, în apartamentul în care locuia singură, hunedoreanca a înfăşurat copilul în cârpe şi în plase, aproape sufocându-l, şi l-a aruncat într-un container de gunoi. S-a întors apoi acasă pentru a şterge urmele naşterii, ca pe ale unei infracţiuni.

Totuşi, nou-născutul a avut şansă. A fost găsit de un gunoier, iar viaţa i-a fost salvată de medici. Cazul femeii care a fost la un pas să îşi ucidă copilul l-a cutremurat pe poliţist. Imediat după aflarea veştii, Florin Bolosin şi-a arătat intenţia de a-l înfia. „Am auzit de la colegi ce se întâmplase în Petroşani şi mi-am sunat imediat soţia pentru a-i povesti despre pruncul abandonat. Am luat pe loc decizia să îl aducem în familia noastră, dacă este posibil, fără să ştim al cui este, fără să îl vedem măcar. Am plecat repede spre Petroşani. Apoi, la spital, când l-am văzut, mi-a părut incredibil cum o mamă poate părăsi un asemenea îngeraş. Mi-a sfâşiat inima gestul acelei femei, a povestit poliţistul.

Înfierea, o procedură anevoioasă
O săptămână mai târziu a fost descoperită şi mama copilului. Femeia a fost reţinută şi apoi trimisă în arestat preventiv, iar Tribunalul Hunedoara a condamnat-o la şase ani de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor deosebit de grav, în care victima se afla în imposibilitatea de a se apăra.

Între timp, poliţistul şi soţia sa au început demersurile legale în speranţa că vor putea înfia copilul. Procedurile sunt anevoioase şi pot părea absurde. Poliţistul spune că a aflat despre cazuri în care familiile au renunţat la încercarea de a adopta copii, tocmai din cauza formalităţilor pe care trebuiau să le îndeplinească. „Am avut nevoie de câteva luni pentru a îndeplini toate cerinţele pentru a fi declaraţi apţi ca părinţi adoptivi. Unele nu îşi aveau rostul. De exemplu, a trebuit să fac un curs de creştere a copilului, în care ni se arăta cum să schimbăm scutece, deşi eu şi soţia mea suntem părinţii a trei copii, dintre care doi sunt înfiaţi. Nu cred că era necesar, dar am făcut toate cele cerute de lege. Apoi am primit atestatul prin care ne este certificat că putem înfia un copil”, spune Florin Bolosin.

Eforturile par în zadar, însă, deocamdată. La câteva luni după ce îşi abandonase pruncul pentru a nu fi părăsită de iubit, tânăra aflată în prezent în închisoare a ajuns la sentimente mai bune faţă de acesta. A refuzat să îşi dea acordul pentru a fi adoptat, în speranţa că acest lucru o va ajuta să îşi recâştige libertatea. Sentinţa de şase ani de închisoare nu a rămas definitivă, iar procesul mamei e judecat acum la Curtea de Apel Alba Iulia. Tânăra mai are un copil, dintr-o relaţie anterioară, însă şi acesta îi fusese încredinţat fostului soţ. În ce priveşte pruncul abandonat în ghena de gunoi, el a ajuns în cele din urmă în grija unei bunici. Florin nu a renunţat cu totul la intenţiile de a-i oferi copilului abandonat de mamă un cămin, în cazul în care va fi nevoie de aceasta. Deocamdată, se bucură că pruncul nu a rămas singur pe lume.

Poliţistul spune că legea s-a schimbat în aşa fel încât adopţiile au devenit aproape o loterie. Familiile nu pot cunoaşte dinainte copiii care le sunt daţi spre adopţie.

Dragoste de tată
Poliţistul şi soţia sa au împreună trei copii: Ana Maria (11 ani), Tudor (8 ani) şi Iosif (4 ani). Primii doi au fost înfiaţi, însă părinţii le oferă aceeaşi dragoste pe care o poartă mezinului familiei. „Cei trei copii ai noştri sunt comorile cele mai de preţ pe care le avem de la Dumnezeu”, spune Florin Bolosin. Ana Maria a fost înfiată dintr-un centru de plasament, când avea un an şi şapte luni. Fusese abandonată de mama naturală într-o maternitate. La fel s-a petrecut şi cu Tudor. Cei doi ştiu că sunt adoptaţi, însă nu simt că acest lucru îi schimbă în raport cu ceilalţi membrii ai familiei.

florin bolosin

Când am decis să o înfiem pe Ana Maria, mă tot întrebam ce fel de om va fi, dacă mă voi putea ataşa de ea. Totul a durat până ce am început să o îngrijim acasă. Din acel moment, lucrurile s-au schimbat. Trebuie să treci prin experienţa asta ca să înţelegi ce înseamnă să adopţi un copil. Cuvintele nu pot explica fidel cum, deşi glasul sângelui este mut, se naşte totuşi dragostea părintească pentru copilul adus în familie. Cum ajungi să uiţi că ADN-ul tău e diferit de al copilului.  Azi nu pot să mai concep viaţa fără Ana-Maria, Tudor şi Iosif.  Dumnezeu dă o familie celor părăsiţi. De aceea, dragostea de părinte ţine de sufletul omului şi nu are nimic cu genetica”, relata poliţistul. Venirea pe lume a celui de-al treilea copil al familiei a fost o minune, mărturisea Florin Bolosin, pentru că în trecut medicii îi spuseseră soţiei acestuia că nu va putea rămâne însărcinată. Şi totuşi s-a întâmplat.

florin bolosin

Din dragoste pentru copii, poliţistul se implică de câţiva ani în campanii umanitare. De Crăciun, împreună cu colegii săi a vizitat mai mult centre de plasament din judeţ şi le-a adus copiilor cadouri. A fost în acelaşi scop şi la familii necăjite cu mulţi copii, rămaşi doar în grija mamei, şi spune că a simţit bucuria cu care copiii i-au întâmpinat pe poliţişti.

Vă recomandăm şi:

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români: Alexandra Marcu a dus tricolorul pe cei mai înalţi vulcani ai lumii

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români. Povestea Iasminei Răceanu, eleva care a făcut înconjurul lumii cu logo-ul Google, pictat de Ziua României

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români. Povestea doctorandului din Galaţi care a hrănit zile la rând o mie de sinistraţi

FOTO Cei mai frumoşi români. Povestea lui Grigore Bondavali, omul care „fabrică” olimpici în ringul de box

Cei mai frumoşi români. Profesorul care a înscris România în galaxia NASA

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite