Ce nume va purta ştrandul de două milioane de euro din Hunedoara: Cerna, Arsenie Boca, Aquarion şi Valea Seacă, printre denumirile propuse primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştrandul din Hunedoara va fi inaugurat în următoarele zile. FOTO: Primăria Hunedoara.
Ştrandul din Hunedoara va fi inaugurat în următoarele zile. FOTO: Primăria Hunedoara.

Primăria Hunedoara îi invită pe locuitorii municipiului să propună un nume pentru noul ştrand care va fi inaugurat în următoarele zile. Investiţia în complexul turistic a fost estimată la circa două milioane de euro.

Mai sunt doar câteva zile până la deschiderea noului ştrand din Hunedoara. Administraţia locală a investit circa două milioane de euro în construcţia complexului de agrement din Hunedoara, iar la finalul lucrărilor mai are de rezolvat un detaliu. Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că încă nu i-au găsit un nume noului ştrand şi cer ajutorul localnicilor, pe pagina oficială de Facebook a instituţiei. „Inaugurarea complexului de agrement va avea loc în curând. Avem nevoie de sprijnul hunedorenilor, pentru a gãsi un nume potrivit pentru acesta! Asteptãm propunerile voastre!”, a informat Primăria Hunedoara.

Reacţiile hunedorenilor nu au întârziat. Iată câteva din propuneri: Castelul Apelor Corvin, Perla alb albastru, Corvin Lagoon, Paradisul acvatic, Ştrandul Micro 7, AquArion, Viorele, Huniaqua, Edenul alb-albastru Hunedoara, Aqua land Hunedoara, Corvin Aquatic - Tăurile Cernei, Arsenie Boca Ştrand, Ştrandul şmecher, Albastrul Apelor, Cerna, Ştrandul Corvineştilor etc. Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că vor analiza propunerile şi vor lua o decize în următoarele zile.

Ştrand cu bani de împrumut

Aproape două milioane de euro au fost investiţi în noul ştrand al Hunedoarei, a cărei construcţie a început în urmă cu un an, în incinta Stadionului Michael Klein. Recent, administraţia locală a achiziţionat şi instalaţia de produs valuri, celebra “bilă” care a stârnit dezbateri aprinse în Consiliul Local Hunedoara, pe motiv că ar fi prea scumpă. Ea a fost cumpărată de la societatea Perla Mex, din Alba Iulia, la preţul de 570.000 de lei, fără TVA (aproape 700.000 de lei, cu TVA). Ştrandul din Hunedoara este construit de Acomin în imediata apropiere a Bazinului de Înot, pe o suprafaţă de aproape 9.000 de metri pătraţi.

Va avea o capacitate de circa 450 de persoane, un bazin de peste 2.100 de metri pătraţi şi un bazin pentru copii de 108 metri pătraţi, la care se adaugă terenuri de agrement. Noul complex de agrement din Hunedoara va avea opt angajaţi: un şef de serviciu, doi salvamari, trei persoane care se vor ocupa cu întreţinerea acestuia şi doi angajaţi la casa de bilete. Ştrandul din Hunedoara este construit de Acomin în imediata apropiere a Bazinului de Înot,.Consiliul local a aprobat contractarea unui credit pentru a asigura finanţarea construcţiei ştrandului.


Vă recomandăm şi:

FOTO Ştrandul din Hunedoara este finalizat la 70 la sută. Noul complex de agrement va fi inaugurat în iunie

Lucrările la noul ştrand din municipiul Hunedoara sunt finalizate la nivelul de 70 la sută, iar în luna iunie complexul de agrement va fi inaugurat. Ştrandul va avea opt angajaţi.

Castelul Corvinilor şi Mănăstirea Prislop au transformat Hunedoara într-un pol al turismului: peste 100.000 de vizitatori

Hunedoara a fost în perioada 1 – 3 mai una dintre cele mai importante destinaţii turistice din ţară. Mănăstirea Prislop a fost vizitată de aproape 100.000 de mii de oameni, iar Castelul Corvinilor, unde a avut loc Târgul European al Castelelor, a primit peste 10.000 de vizitatori.

FOTO Lacul Cinciş, ultimele pregătiri înainte de startul sezonului turistic. Cum arată destinaţia favorită a hunedorenilor

Lacul Cinciş redevine de la începutul lunii mai una dintre principalele destinaţii turistice ale hunedorenilor. Faţă de anii trecuţi, când malurile lacului din vecinătatea Hunedoarei erau destinate amatorilor de ieşiri cu cortul, în prezent cea mai mare parte a terenurilor sunt proprietăţi private, ocupate de pensiuni şi zone amenajate pentru camping.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite