Cazul şocant al copilei înecată într-un canal şi salvată miraculos: fata de cinci ani şi-a revenit, dar tatăl ei va fi anchetat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copila adusă la spital se simte mai bine. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL. ARHIVĂ.
Copila adusă la spital se simte mai bine. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL. ARHIVĂ.

Fetiţa de cinci ani adusă în comă la spitalul din Timişoara, după ce ieri s-a prăbuşit într-un canal de drenaj din Haţeg se simte mai bine. Tatăl fete, care în cursul zilei de luni se aflat în stare de ebrietate şi nu a putut fi audiat, a fost chemat marţi dimineaţă la sediul Poliţiei din Haţeg pentru a da lămuri. Va fi anchetat pentru vătămare corporală din culpă.

Cazul înfiorător petrecut luni, în Haţeg, când o copilă de cinci ani a fost găsită înecată într-un canal colector, a fost urmat de anchete, atât din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, cât şi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara. Din fericire, susţine Ionela Lazăr, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Hunedoara, minora, transportată la spitalul din Timişoara unde a rămas internată împreună cu mama ei, a ieşit din starea de comă şi se simte mai bine. Se află încă în îngrijirea specialiştilor, dar se simte mai bine.

„Angajaţii DGASPC Hunedoara au efectuat verificări la domiciliul familiei din care provine fata. În momentul de faţă se evaluează dacă şi ceilalţi trei copii, cu vârste între un an şi 12 ani, din  familie sunt în situaţie de risc şi în funcţie de toate investigaţiile care se vor face se va stabili dacă este necesară luarea unei măsuri de protecţie a copiilor”, a declarat, pentru adevarul.ro, Ionela Lazăr, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Hunedoara.

Dosar penal pentru tatăl copilei
Familia minorei era în evidenţa primăriei ca beneficiar de ajutoare sociale  şi locuia la bloc, în Haţeg. Nu aveau posibilităţi, dar îşi îngrijeau copiii şi se implicau în educarea lor, potrivit celor de la primăriei, a adăugat Ionela Lazăr.

Între timp, marţi dimineaţă, tatăl minorei a fost adus la audierile Poliţiei Haţeg. El a declarat că fetiţa a plecat la bunica, aflată în proximitatea blocului în care locuia. „În acest caz, s-a deschis un dosar de cercetare penală, pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, pentru a se stabili circumstanţele acestui incident. Nu sunt suspiciuni de heteroagresiune. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care minora a ajuns în acel loc”, a declarat, pentru adevarul.ro, Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Luni, copila a fost găsită înecată în canalul de drenaj de la marginea oraşului Haţeg. Un trecător a semnalat incidentul, iar la scurt timp la faţa locului au ajuns echipajele medicale. „Minorei i-a fost acordat primul ajutor, apoi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Haţeg. A rămas intubată şi ventilată artificial, iar ulterior s-a decis transportarea ei la o clinică din Timişoara, cu un elicopter”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara. Minora se afla în comă din cauza hipotermiei. Ulterior au fost identificaţi părinţii fetei, însă fiind băuţi, nu au putut oferi informaţii despre cele întâmplate.


Vă recomandăm şi:

Tânăra care şi-a ucis copila abia născută, aruncând-o în apele Jiului, a cerut să fie lăsată în libertate

Andreea Papp, tânăra acuzată că şi-a ucis copilul nou născut şi l-a aruncat în apele Jiului a fost înfăţişată instanţei Tribunalului Hunedoara, care a decis prelungirea măsurii arestului preventiv.

O fetiţă de şase ani a fost găsită înecată într-un canal. Copila se află între viaţă şi moarte, în timp ce părinţii ei erau în stare avansată de ebrietate

O copilă de şase ani a ajuns în stare critică la spital, după ce s-ar fi prăbuşit într-un canal de drenaj din zona lacului de acumulare de la marginea Haţegului. A fost scoasă din apă de un trecător şi transportată la spital, de unde va fi adusă cu un elicopter la clinica din Târgu Mureş.

Caz revoltător în Petroşani: o tânără de 20 de ani, însărcinată, a fost abandonată de tatăl său într-o maşină răsturnată

Un bărbat din Petroşani s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea fără a avea permis auto. În urma accidentului, a fugit de la locul faptei, lăsându-şi fiica de 20 de ani încarcerată în maşină. Tânăra rănită este şi însărcinată.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite