Cât a cheltuit Primăria Hunedoara pentru achiziţiile de electricitate de pe Bursa de Mărfuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul, şcolile şi clădirile publice aflate în administrarea oraşului vor fi alimentate cu electricitate, în urma achiziţiilor de la Română de Mărfuri. Primăria a plătit pentru o cantitate de peste 5.700 de MWH.

Primăria Hunedoara a licitat la Bursa Română de Mărfuri o cantitate de 5.708 MWH, reprezentând consumul estimativ de energie electrică al consumatorilor publici din municipiu, respectiv al spitalului municipal, al unităţilor şcolare şi al celorlalte clădiri publice din adiministrarea municipiului. Preţul de pornire a fost de 250 lei/MWH, iar cel final a fost de 147,15 lei/MWH.

„Am fost nevoiţi să licităm din nou la bursă preţul energiei electrice, pentru că furnizorul curent alternativ s.r.l. a reziliat contractul pe care îl avea până acum cu Primăria Municipiului Hunedoara. Reprezentanţii societăţii furnizoare au luat decizia de a rezilia contractul cu noi pentru că nu mai făceau faţă la creşterile excesive de pe piaţă. Preţul energiei electrice aproape s-a triplat în ultimele luni. Preţul pe care l-am obţinut noi este unul foarte bun, în condiţiile în care fluctuaţiile de pe bursă au dus, în ultima perioadă, la o creştere de până la aproape 600 de lei/MWH a costului energiei electrice”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

A fost al treilea an consecutiv în care administraţia locală a făcut achiziţii de curent electric prin Bursa Română de Mărfuri.


Vă recomandăm şi:

Cea mai mare sală de sport a Hunedoarei este părăsită de aproape un deceniu. Primăria aşteaptă deblocarea investiţiei

Proiectul de reabilitare şi extindere a Sălii de sport a Colegiului Tehnic Matei Corvin a demarat din vara anului 2007, însă nici până în prezent, lucrările nu au fost finalizate. Sala de sport aflată în şantier este închisă de mai mulţi ani, iar primăria aşteaptă fonduri de la Compania Naţională  de Investiţii pentru continuarea proiectului.

Castelul Corvinilor pierde fonduri de la UE pentru restaurare: proiectul de cinci milioane de euro a fost respins

Agenţia de Dezvoltare Regională a constatat mai multe erori în întocmirea proiectului de reabilitare a Castelului Corvinilor din Hunedoara, pentru primăria spera să obţină fonduri europene în valoare de circa 22 de milioane de lei. Cererea de finanţare a fost respinsă, iar autorităţile locale vor fi nevoite să caute alte soluţii pentru finanţarea lucrărilor necesare la castel.

VIDEO Primăria a primit dreptul să demoleze ruinele din Parcul Corvin. Când va fi desfiinţată clădirea fantomă

Primăria Hunedoara a primit dreptul, în instanţă, să desfiinţeze construcţia abandonată din cel mai mare parc al Hunedoarei, Parcul Corvin. Demolarea se va face pe cheltuiala firmei care a deţinut-o. Sentinţa nu este însă definitivă.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri