Bilanţ COVID 19 în judeţul Hunedoara. O tânără a murit, infectată cu Sars-CoV-2. Ce mesaj lăsase fata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARHIVĂ.
Foto: ARHIVĂ.

Şirul tragediilor cauzate de infecţia cu Sars-Cov-2 rămâne neîntrerupt în judeţul Hunedoara. Una dintre ultimele victime a fost o tânără din Deva.

Rata infectărilor cu Sars-Cov-2 în judeţul Hunedoara a ajuns la 7,28 de cazuri la mia de locuitori, arată statisticile Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. 3.259 de oameni au fost diagnosticaţi, în ultimele 14 zile, cu noul coronavirus. Deva şi Hunedoara înregistrează, fiecare, peste 600 de cazuri.

Controversele morţii de COVID-19 a episcopului Gurie, la 52 de ani. Medic: „S-a întâmplat ceva groaznic” VIDEO

Bilanţ COVID 19 în judeţul Hunedoara. Doar două comune nu au niciun caz de infecţie cu Sars-CoV-2

COVID 19 în judeţul Hunedoara. Deva şi Hunedoara au cele mai multe cazuri. Situaţia vaccinării

Aproape 100 de hunedoreni au murit în ultimele două săptămâni după ce s-au îmbolnăvit de Covid 19. Printre victimele bolii s-au numărat şi tineri.

„Zilnic, într-o gardă în Unitatea de Primiri Urgenţe, am avut, relativ constant, între unu şi trei pacienţi infectaţi cu Sars-CoV-2 pe care i-am pierdut, în ciuda tuturor eforturilor făcute de personalul medical. 99 la sută dintre aceştia erau nevaccinaţi. Cea mai mare pierdere a fost o tânără de 19 ani”, afirma dr. Horia Talfeş, coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului municipal Hunedoara, într-un mesaj pe Whatsapp.

Luni, o tânără de 31 de ani, din Deva, infectată cu Sars-Cov-2, a murit la spital. Cu două săptămâni înainte de a deceda, ea publicaset un mesaj emoţionant pe pagina sa de Facebook, care se încheia astfel: „De ce trăim în grabă şi-n zadar, când ”mâine” poate nu-i în calendar”.

Conform statisticilor, afirma dr. Horia Talfeş, fiecare medic din „linia întâi” desfăşoară în momentul de faţă o activitate cât patru medici din Occident, în domeniu. Nivelul de oboseală al asistentelor din Unitatea de Primiri Urgenţe ajunge la 40 la sută din capacitatea lor funcţională, lucrând atât pe bolnavi infectaţi cât şi pe bolnavi neinfectaţi.

„Cât credeţi ca vor rezista medicii şi asistentele în acest ritm? Vaccinarea asigură un bagaj de anticorpi care permit, pentru cei mai mulţi, trecerea uşoară prin infecţie”, mai afirma medicul de la UPU, în mesajul său.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretul sumbru al regimului Ceauşescu. Ce practică barbară a cauzat epidemii de HIV la bebeluşi

Povestea tragică a Evei, fetiţa cu HIV înfiată în 1990 de o familie de americani dintr-un orfelinat al Văii Jiului

Infernul copiilor abandonaţi, descoperit de americani în era post-Ceauşescu: „E un lagăr al morţii” VIDEO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite