Tinerii care au violat o fată de 14 ani din Giurgiu vor fi cercetaţi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presupuşii agresori ai fetei de 14 ani vor fi cercetaţi în stare de libertate   FOTO: Adevărul
Presupuşii agresori ai fetei de 14 ani vor fi cercetaţi în stare de libertate   FOTO: Adevărul

Cei şase tineri reţinuţi sâmbătă pentru 24 de ore pentru că au violat o fată de 14 ani au fost eliberaţi duminică seară. Potrivit hotărârii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, ei vor fi cercetaţi în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile.

Cea de-a şaptea persoană implicată, un minor de 14 ani, este şi el cercetat, însă asupra sa nu s-a luat decizia reţinerii, fiind prea mic pentru a răspunde în faţa legii. Însă, atât el, cât şi tânăra violată, vor fi supuşi unei expertize neuro-psihiatrice.

„Într-adevăr, ei au fost reţinuţi iniţial de poliţie pentru 24 de ore, fiind propuşi instanţei cu propunerea de arestare preventivă, însă procurorii de la Parchetul Giurgiu au decis că pot fi cercetaţi în stare de libertate, interzicându-le să părăsească localitatea pentru o perioadă de 30 de zile”, au declarat pentru adevărul.ro, surse din cadrul Poliţiei Giurgiu.

Legată, bătută şi violată

O fată de 14 ani din comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu, a fost violată de şapte tineri în seara zilei de 3 ianuarie. Fata se afla acasă la prietenul ei care i-a propus să întreţină relaţii sexuale atât cu el, cât şi cu ceilalţi şase prieteni ai lui. Pentru că a refuzat, fata a fost legată, bătută şi apoi violată.

Presupuşii agresori au vârste cuprinse între 14 şi 20 ani. Rudele tinerilor au venit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu şi au făcut scandal. Acestea susţin că doar trei dintre cei şapte ar fi profitat de fată, în timp ce ceilalţi au fost obligaţi de poliţişti să recunoască ceva ce n-au făcut. Mai mult, părinţii celor reţinuţi susţin că nu li s-a adus nimic la cunoştinţă deşi sunt minori şi că unii n-au avut avocat nici măcar din oficiu.

De asemenea, s-a vehiculat ideea că tânăra violată ar avea un retard mintal, lucru neconfirmat încă.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite