Teodor Decu - Grafician şi preşedinte la doar 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teo este preşedintele Consiliului Elevilor şi grafician. A realizat filmele de prezentare este în clasa a VIII-a, este preşedintele Consiliului Elevilor şi la o serie de proiecte ecologice, şcolii şi sigla Asociaţiei Părinţi-Profesori.

În octombrie anul trecut, Teodor a fost ales de colegii şi profesorii săi, preşedintele Consiliului Elevilor al Şcolii nr.10. Este printre cei mai buni la învăţătură, dar şi un elev nelipsit în proiectele şi programele unităţii de învăţământ.

Olimpic la engleză

„Ca şi preşedinte al consiliului, mi-am mobilizat de mai multe ori colegii pentru a participa la o serie de acţiuni care au vizat combaterea violenţei, ne-am implicat în marşul împotriva consumului plantelor etnobotanice, dar şi în alte proiecte ale şcolii. Au fost şi situaţii în care colegii mi-au cerut să propun prelungirea pauzelor, sau alte cerinţe excentrice”, a povestit Teo.
Tânărul este printre cei mai buni vorbitori de limba engleză şi în fiecare an a participat la olimpiada de limba engleză. Vorbeşte fluent această limbă străină şi pregătirea sa temeinică a dat roade şi în acest an. În urmă cu două luni, Teodor s-a calificat pentru faza judeţeană a olimpiadei care a şi avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.
Elevul este unul dintre cei mai apreciaţi din şcoală nu doar pentru rezultatele excepţionale la învăţătură, dar şi pentru talentul său în materie de grafică şi informatică. Pasiunea pentru grafică şi-a descoperit-o în urmă cu trei ani când a dat întâmplător peste un program de grafică.

A creat site-uri de prezentare şi blogul şcolii

„Aveam un CD cu jocuri şi pe el am văzut că este un program. Eram curios să văd ce face şi am început să mă joc îl el şi aşa să învăţ să-l utilizez. Văzusem la tata cum funcţionează acest program şi am «furat» un pic şi de la el. Îmi place foarte mult grafica, pot spune că sunt un grafician în adevăratul sens al cuvântului. Talentul la desen şi viziunea artistică le-am moştenit de la mama şi de la tata”, a mai spus tânărul grafician.
Elevul de 10 s-a făcut rapid remarcat, aşa că până acum a creat site-uri de prezentare pentru diferite persoane, sigla Asociaţiei Părinţi-Profesori, recent înfiinţată, dar şi blogul şcolii.
„Am început să lucrez la blogul şcolii fără să ştie nimeni, n-am spus nimănui. Regret că nu am avut timp să lucrez aşa cum aş fi vrut la el, dar cum prindeam puţin timp, chiar şi la şcoală mai adăugam ceva la el. Are informaţii utile şi este în administrarea mea”, mărturiseşte Teodor.
În plus, tânărul a fost tehno-redactorul revistei şcolii „Eco10”, şi s-a implicat într-o serie de proiecte ecologice pentru care a realizat filme de prezentare. Cu unul dintre acestea, şcoala a obţinut locul III la Concursul Naţional „Eco-Fest” în cadrul proiectului „Dunărea-Paradisul de lângă noi”, premiul fiind înmânat de Irina Margareta Nistor.
„M-am gândit să-mi promovez munca şi chiar să fiu freelancer.Cei pentru care am lucrat mi-au apreciat munca şi aşa voi fi am fost contactat şi de alţii. Consider că prin ce am făcut până acum cu grafica am ajuns să fiu respectat în grupul cunoscătorilor şi asta e important”, mai spune olimpicul.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI
Cum ţi se par tinerii de vârsta ta?
Cei mai mulţi au o oarecare "relaţie" cu incultura şi 90% dintre persoanele pe care le cunosc sunt total diferite de mine. Nu mulţi au bun simţ şi chiar mă deranjează când cineva are o reacţie de acest gen.

Ce liceu te-ai gândit să urmezi?
Am vrut să merg la Liceul de Arte Plastice din Bucureşti, dar încă nu am ceva clar. Mă gândesc să urmez totuşi Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, profil Engleză-intensiv, având în vedere că îmi place foarte mult engleza şi că am mers la olimpiade şi concursuri. Şi de asemenea, cred că după liceu voi urma cursurile Facultăţii de Administraţie Publică.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite