Senzaţii tari la aerodrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giurgiu
Giurgiu

Singurul aerodrom privat din Giurgiu organizează cursuri de zbor cu avionae ultrauşoare şi parapante. Aerodromul Comana aparţinând clubului Moto Fly Ro este şi singurul din judeţ unde se desfăşoară şi cursuri pentru obţinerea licenţei de pilot, salturi cu paraşuta, plimbări cu caii sau trageri la ţintă.


Dacă vreţi să petreceţi un sfârşit de săptămână special, puteţi face un drum până la Comana. De această dată, merită să ajungeţi chiar până la aerodromul din localitate pentru a putea lua parte la diverse activităţi, cele mai multe având la bază sporturile extreme. Situat la doar un kilometru de reunumita comună giurgiuveană şi la circa 40 de kilometri de Giurgiu, aerodromul de la Comana, deschis în urmă cu circa două luni, este administrat de Clubul Moto Fly Ro, condus de sportivul Marian Cojocaru.

Pentru că nu există mijloc de transport direct către aerodrom, este de preferat să mergeţi cu maşina personală. Odată ajunşi acolo, aveţi de ales, fie să zburaţi alături de piloţi profesionişti, fie să călăriţi sau să trageţi cu arma.

Un zbor de o oră cu parapanta, 130 de euro

Visul de a zbura se poate îndeplini la aerodromul din Comana, însă pentru materializarea lui este nevoie să aveţi portofelul plin. Un zbor de zece minute cu un avion ultrauşor costă 60 de euro, 30 de minute înseamnă 110 euro, iar o oră 190 de euro. În acelaşi timp, dacă vreţi să vă ridicaţi la cer cu motodeltaplanul, pentru 10 minute veţi plăti 45 de euro, 30 de minute costă 80 de euro, iar 60 de minute înseamnă 130 de euro.

Poate vă face cu ochiul o călătorie în aer cu parapanta, însoţit chiar de sportivul Marian Cojocaru. Atunci, pentru 10 minute veţi scoate din buzunar 40 de euro, o jumătate de oră de zbor vă duce la 70 euro, iar o oră cu paramotorul costă 130 de euro. Mai mult, dacă aveţi curaj suficient, puteţi sări cu paraşuta, iar pentru asta veţi plăti 200 de euro.

Plimbări cu caii, maximum 65 de euro

Şi dacă doriţi să rămâneţi la sol, dar totuşi vreţi să faceţi ceva special, puteţi merge la o plimbare călare prin Parcul Natural Comana, o călătorie de o oră costând 25 de euro. Poate vreţi să mergeţi cu trăsura, iar pentru aceasta trebuie să pregătiţi 65 de euro. La aerodrom se organizează şi cursuri de echitaţie, 20 de ore costă 400 de euro.

Tot la Comana, se organizează în spaţii special amenajate în apropierea aerodromului şi trageri la ţintă. Dacă vreţi să practicaţi acest gen de sport singur, vă va costa 6 euro pentru maximum 100 de focuri, dacă veniţi alături de încă nouă prieteni veţi plăti 12,5 euro pentru un concurs de trei runde.

În aceeaşi locaţie, se organizează şi workshopuri susţinute de specialişti în diverse domenii de activitate, dar sunt şi cursuri privind tehnici de supravieţuire, de prim ajutor, sau protecţia mediului. Preţuruile pentru acestea pornesc de la 35 de euro şi ajung până la 450 de euro în funcţie de numărul de persoane participante şi de tipul cursurilor respective.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite